Συμπόσιο

Συμπόσιο

Σκηνοθεσία: Ιάσονας Ταβλάς
Σενάριο: Ιάσονας Ταβλάς
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ιάσονας Ταβλάς
Μοντάζ: Ιάσονας Ταβλάς
Παραγωγή: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Τ-short
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 21’
Έτος Παραγωγής: 2017
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Περίληψη:

Το τραπέζι κάτω από τη χαρουπιά στο σπίτι του Νίκου Κούνδουρου αποτελεί κάθε βράδυ σημείο αναφοράς των φίλων του. Ένας άμβωνας κατάθεσης των εσώψυχων όλων των “πιστών”, μια ευκαιρία συνάντησης με τον “θεό”. Όλα έχουν ένα λόγο που συμβαίνουν στον κόσμο του Νίκου, ακόμη και το θρόισμα του απογευματινού θαλασσινού αέρα ανάμεσα στα καλάμια του κήπου…

symposium-p - 9 chania film festival
Jason-Tavlas - 9 chania film festival

Σκηνοθέτης:

Ιάσονας Ταβλάς

Ο Ιάσονας Ταβλάς γεννήθηκε το Μάιο του 1970 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τα νεανικά του χρόνια ασχολείται εντατικά με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά και αργότερα επαγγελματικά με το φωτορεπορταζ δουλεύοντας έως και σήμερα για το AFP με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Εργάζεται μόνιμα ως Δημοσιογράφος-ανταποκριτής στην ΕΡΤ.

Με τη φιλμογραφία ξεκίνησε να ασχολείται το 2014 όταν μέσα από ένα φωτογραφικό πείραμα με τον Νίκο Κούνδουρο δημιουργήθηκαν οι πρώτες κινούμενες εικόνες που μετουσιώθηκαν μετά από τέσσερα χρόνια στο "Symposium". Η πρώτη κινηματογραφική προσέγγιση πραγματοποιήθηκε μετά από εκατοντάδες ώρες συζητήσεων αλλά και διδασκαλίας από το Νίκο Κούνδουρο. Ακολούθησαν τα γυρίσματα της ταινίας "Platypus Trail" η οποία γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου τον Αύγουστο του 2018 στην Αυστραλία. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ιάσονας Ταβλάς πραγματοποιεί γυρίσματα για το νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει με τίτλο "Η αποκαθήλωση" και αφορά την ζωή των λεπρών στο νησί της Σπιναλόγκα.

 

Δείτε επίσης

VIEW ALL -
TOP