Αγγίζοντας τον αυτισμό

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Γαλανάκης
Σενάριο: Νάντια Αϊβάτογλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μπάμπης Γαλανάκης
Μοντάζ: Μαρία Ζερβάκη
Μουσική: Μαρία Ζερβάκη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 50 min
Έτος Παραγωγής: 2024
Γλώσσα: Ελληνικά

Εμφανίστηκαν: Ανδρέας Τσιλιμιγκάκης,  Παναγιώτης Βαρβαντάκης, Χρήστος Κωστάκης, Γιάννα Κωστάκη, Ιωάννα Μαλανδράκη, Μιχάλης Σχοινάς, Μιχάλης Μακράκης, Μαρία Μπουντουράκη, Matthew Wilson, Χρυσή Κατερουδάκη, Γεώργιος Βαγιονής / Adreas Tsilimigakis, Panagiotis Varvadakis, Christos Kostakis,Gianna Kostaki, Ioanna Malandraki, Michalis Sxinas, Michalis Makrakis, Maria Boudouraki, Xrisi Kateroudaki, Georgios Vagionis

 

Περίληψη:

H εκπομπή Creta Stories η οποία προβάλλεται μέσα από την τηλεόραση CRETA αγγίζει το θέμα του αυτισμού. Δίνουν το παρόν 6 θαρραλέοι γονείς, τα παιδιά των οποίων διαγνώστηκαν στο φάσμα. Μοιράζονται συναισθήματα, σκέψεις αλλά και αγωνίες. Μιλούν για την αποδοχή. Στην εκπομπή δίνουν επίσης το παρόν και 3 νέα παιδιά, τα οποία βρίσκονται τα ίδια στο φάσμα του αυτισμού. Αναφέρονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στο μπούλινγκ, σε όλα όσα εκείνα θα ονειρεύονταν να ήταν αλλιώς και χαρίζουν τα ωραιότερα χαμόγελα.

Οι γονείς δίνουν μια περιγραφή για τα παιδιά τους, τα χαρακτηριστικά, τα συναισθήματα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και τα μαθήματα που παίρνουν από αυτά καθημερινά. Μιλούν για τα αδιάκριτα βλέμματα που δέχονται από την πρώτη στιγμή και μοιράζονται τα όνειρα τους για το πως φαντάζονται τα παιδιά ως ενήλικες.

Τα 50 λεπτά δεν αρκούν για να αποτυπωθούν τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι ελπίδες που μοιράστηκαν γονείς, παιδιά και ειδικοί.  Στο τέλος όμως, αυτό που έμεινε είναι πως όλοι οι γονείς βαδίζουν ταυτόχρονα στα ίδια μονοπάτια, αντιμετωπίζουν τις ίδιες αγωνίες και ελπίζουν σε μια καλύτερη κοινωνία, σε μια μεγαλύτερη αγκαλιά για τα παιδιά τους, είτε βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, είτε όχι.  Η αποδοχή είναι το θεμέλιο ενός καλύτερο κόσμου.

Αγγίζοντας τον αυτισμό | CFF 12

Σκηνοθεσία

Μπάμπης Γαλανάκης

Ο Μπάμπης Γαλανάκης είναι σκηνοθέτης και βιντεογράφος. Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ του είναι βραβευμένα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών VideoView.

TOP