ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΩ

Tο Ντοκιμαντέρ αποτελεί στρατηγική επιλογή για τα  Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η προφορική μαρτυρία, η τοπική ιστορία και η τεχνική του ντοκιμαντέρ αποτελούν πεδίο κοινό δράσεων, τόσο για να γνωρίσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα την Τέχνη του ντοκιμαντέρ, όσο και για την διδασκαλία της Ιστορίας μ’ ένα σύγχρονο τρόπο.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και η ομάδα εκπαίδευσης και παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντιούνται σ’ ένα κοινό δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας της τέχνης του ντοκιμαντέρ, αλλά και στοιχείων της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Ένα ταξίδι γεμάτο ανθρώπινες ιστορίες. Αληθινές ιστορίες.

Μέσα από τα προγράμματα «cineΜαθήματα» και «Αληθινές Ιστορίες / CreDoc»  έχουν παραχθεί περίπου 100 ντοκιμαντέρ τα τελευταία χρόνια. Το καθένα μοναδικό. Το καθένα διαφορετικό.

Το 2022 ξεκινήσαμε κινηματογραφικά ταξίδια με επιλογές από τα ντοκιμαντέρ αυτά σε μια δράση με τον Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω. Επιλέγοντας 10 ντοκιμαντέρ κάθε χρονιά έχουμε κάνει μερικές δεκάδες από στάσεις σε φεστιβάλ και πολιτιστικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και Διεθνώς έχοντας  ως εμβληματική αφετηρία το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ματθαίος Φραντζεσκάκης
Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Πατώντας στην αφίσα κάθε έτους μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με τις ταινίες που ταξίδεψαν

2024

2023

2022

TOP