Τραγούδα!

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία:Kristóf Deák
Σενάριο: Kristóf Deák, Bex Harvey, Christian Azzola
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Róbert Maly
Μοντάζ: Mano Csillag
Μουσική: Ádám Balázs
Παραγωγή: Kristóf Deák, Anna Udvardy, Meteor Filmstúdió
Διάρκεια: 25 min
Έτος Παραγωγής: 2016
Γλώσσα: Ουγγρικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Περίληψη:

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Βουδαπέστη, το 1991. Η Σόφι, αλλάζει σχολείο, και γίνεται εκεί φίλη με τη Λίζα. Η Σόφι, επίσης, μπαίνει και στη βραβευμένη χορωδία του νέου της σχολείου, αλλά της λένε να τραγουδά χαμηλόφωνα, επειδή η φωνή της δεν αρέσει στην καθηγήτρια Έρικα, η οποία προετοίμαζε τη χορωδία για έναν διαγωνισμό στη Σουηδία. Το γεγονός αυτό πληγώνει τη Σόφι, αλλά υπακούει στις προσταγές της, κρατώντας το παράλληλα και κρυφό από τα υπόλοιπα παιδιά.

Σκηνοθεσία

Kristof Deák

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέρ, πριν σπουδάσει σκηνοθεσία στη φημισμένη σχολή κινηματογράφου Westminster στο Λονδίνο. Μετά την αποφοίτησή του, ο Deák άρχισε να εργάζεται στο Λονδίνο και τη Βουδαπέστη, σκηνοθετώντας ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους και για την τηλεόραση.

Το Sing έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως: το Grand Prix, το καλύτερο διεθνές βραβείο μικρού μήκους και το βραβείο κοινού στο Short Shorts Film Festival & Asia, το People's Choice Award στο TIFF Kids Toronto, το Βραβείο Κοινού στο 32ο Festival du Cinema Européen Lille , το Βραβείο Κοινού στο Festival Internacional de Cine Lanzarote, το Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ηθοποιού (για την Dorka Gáspárfalvi και την Dorottya Hais) & το Βραβείο Κοινού στο Sapporo Short Fest και το Βραβείο Καλύτερης Ζωντανής Ταινίας Μικρού Μήκους στο Σικάγο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου.

TOP