stop motion animation με τεχνικές cut out animation

Ένα εργαστήριο του CFF

Εμψυχωτές: ΠΜΣ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΟΕ, ΠΑΔΑ Λ. Τριβέλλα, Α. Λαμπροπούλου Ν.Ε. Παράβαλος Α.Μ.Δ. Πασματζή

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Περιγραφή

Στο εργαστήριο θα δημιουργηθούν αρθρωτές φιγούρες  τύπου Καραγκιόζη , οι οποίες  θα χειρίζονται καρέ-καρέ  και οι μαθητές θα βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τη κίνησή τους.

Αυτό θα επιτευχθεί με τα λογισμικά δημιουργίας stop motion και τα οποία είναι δωρεάν και κατάλληλα για χρήση στη σχολική μονάδα.

Τα υλικό που θα χρησιμοποιηθούν στην τεχνική cut out ποικίλουν και παραπέμπουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας στη σχολική τάξη στο μάθημα της Αισθητικής αγωγής αλλά και σε διαθεματικές προσεγγίσεις.

Επιπλέον, θα αξιοποιηθούν τεχνικές στήριξης των φιγούρων που χρησιμοποιούνται σε stop motion animation πρακτικές όπως ελάσματα μαγνήτη σε μεταλική βάση.

Σύντομο Βιογραφικό:

O Σπύρος Σιάκας είναι Αναπληρωτής καθηγητής 3D animation στο ΠαΔΑ, αναπληρωτής διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Animation στο ΠαΔΑ, εκδότης στο διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό  περιοδικό AFIMEC head programmer animation στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και  ιδρυτικό μέλος  και μέλος του Δ.Σ.  της ΑSIFA HELLAS,

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται αναζητήσεις σχετικά με την δυναμική φύση του animation και τον επαναπροσδιορισμό τεχνικών και αισθητικών παραμέτρων του σε ένα εξίσου δυναμικό πλαίσιο τεχνολογικών εξελίξεων και επιστημονικών πεδίων.

Αυτή την εποχή ασχολείται με την ανάπτυξη και παραγωγή της τριλογίας μεγάλου μήκους animation Καλικάτζαροι, έχοντας την υποστήριξη του ΕΚΚ, της ΕΡΤ και του Media desk, creative Europe.

 

Η Λαμπρινή Τριβέλλα είναι διδάκτωρ στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ, στο τμήμα γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας ειδικευμένη στην οργάνωση και στην παραγωγή τρισδιάστατου  animation. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ και στην Συγκριτική Παιδαγωγική με ειδίκευση σε ζητήματα ποιότητας της εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Συντελεί διδακτικό έργο σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο στο animation και είναι General Manager στο διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό  περιοδικό AFIMEC. Έχει  συμμετάσχει σε εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών animation και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης animation σε μαθητές δημοτικού.

Έχει οργανώσει, συντονίσει και επικοινωνήσει την εκάστοτε δημιουργική ομάδα σε projects.

TOP