The drone

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Νίκος Σταμπουλόπουλος
Σενάριο: Νίκος Σταμπουλόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φώτης Μήτσης GSC
Μοντάζ: Νίκος Σταμπουλόπουλος

Μουσική: Κατερίνα Κοζαδίνου, Ekelon
Παραγωγή: Δημήτρης Σπύρου, Νεανικό Πλάνο, ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 22 min
Έτος Παραγωγής: 2024
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Ηθοποιοί: Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μαντώ Γιαννίκου, Μάκης Νάνος, Μιχάλης Καναβάκης, Λαμπριάννα Δημήτρουλα

Περίληψη:

Ένα επίμονο drone καταδιώκει μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της, καταστρέφοντας την απόμερη ηρεμία των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Σκηνοθεσία

Νίκος Σταμπουλόπουλος

Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Έχοντας σπουδάσει σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο του Westminster, επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για μια δεκαετία. Το 2002 αποφάσισε να στραφεί στα ντοκιμαντέρ, διδάσκοντας επίσης σε παιδιά και εφήβους πώς να κινηματογραφούν τις δικές τους ιστορίες. Μετακόμισε στο Άμστερνταμ το 2009, δουλεύοντας ως ελεύθερος επαγγελματίας σε promos και μουσικά βίντεο. Η ελληνική κρίση τον ώθησε να δημιουργήσει το NewDiaspora, μια ψηφιακή πλατφόρμα αφήγησης που εστιάζει στη νέα γενιά Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Τα μίνι ντοκιμαντέρ του έχουν μεταδοθεί στο ARTEFuture και προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια, όπου υπήρξε επίσης ομιλητής (FreieUniversitätBerlin και UniversityofOxford).

Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 2014, συνέχισε να εργάζεται ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης, μοντέρ, δάσκαλος και σύμβουλος στρατηγικής διάδοσης. Είναι επίσης ψηφιακός καλλιτέχνης και δημιουργός του έργου επιστημονικής φαντασίας HexSpace.

TOP