Πλούσιες μαθησιακές εμπειρίες με το Ψηφιακό Θέατρο Σκιών eShadow
Εμψυχωτές: Χρήστος Ιωαννίδης, Χρήστος Ιωαννίδης, Μάριος Χριστουλάκης, Νεκτάριος Μουμουτζής
Ημέρα Εργαστηρίου: 20/10/2024
Ώρα: 10.00 – 13.00
Διάρκεια: 3 ώρες
Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εξοπλισμός:Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή για να εγκαταστήσουν το eShadow καθώς και έξυπνο κινητό ή άλλη κατάλληλη κινητή συσκευή για να εγκαταστήσουν την εφαρμογή δημιουργίας φιγούρων και εξ΄ αποστάσεως χειρισμού τους. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθεί ανώνυμο ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση της παιδαγωγικής πρότασης και του λογισμικού.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Περιγραφή του Εργαστηρίου:
Το εργαστήρι αυτό θα εστιάσει στη αξιοποίηση του ψηφιακού θεάτρου σκιών eShadow (http://www.eshadow.gr/) στην μαθησιακή διαδικασία. Αρχικά, μέσα από μια σύντομη παράσταση και εξήγηση των τεχνικών του παραδοσιακού θεάτρου σκιών, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η αρχιτεκτονική και καλές διδακτικές πρακτικές από τη χρήση του eShadow σε σχολεία και δράσεις άτυπης και μη τυπικής μάθησης. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εγκαταστήσουν το λογισμικό καθώς και την ειδική εφαρμογής δημιουργίας φιγούρων με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στους υπολογιστές και τα κινητά τους αντίστοιχα, να δημιουργήσουν τις δικές τους φιγούρες και να τις ψηφιοποιήσουν. Το εργαστήριο θα εστιάσει στις παιδαγωγικές πτυχές της ψηφιακής αφήγησης με βάση μεθοδολογικό πλαίσιο που καλύπτει, όλες τις φάσεις που αφορούν την ανάπτυξη του σεναρίου, τη δημιουργία σκηνικών και φιγούρων, τη σκηνοθεσία, την ψηφιοποίηση και την τελική επεξεργασία μιας ψηφιακής ιστορίας.
Βιογραφικά:
Χρήστος Ιωαννίδης ([email protected]) - Προπτυχιακός φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας, με κεντρικό θέμα την επέκταση των διαδραστικών δυνατοτήτων της πλατφόρμας eShadow. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την τεχνητή νοημοσύνη, τα ψηφιακά παιχνίδια και τους τρόπους εμπλουτισμού τους με πρωτότυπα ψηφιακά μέσα, καθώς και την εφαρμογή ψηφιακών εφαρμογών στην εκπαίδευση.
Χρήστος Ιωαννίδης ([email protected] ) - Γεννήθηκε το 2002 στα Χανιά. Φοιτητής στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείο Κρήτης. Ασχολείται επίσημα με το Θέατρο Σκιών από το 2012 και μαθητεύει πλάι στους μεγάλους μάστορες της τέχνης Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλο (Γιουβάν). Είναι μέλος ομάδων στα Χανιά και στο Ηράκλειο που διοργανώνουν τακτικά παραστάσεις με σενάρια τόσο του παραδοσιακού ρεπερτορίου όσο και σύγχρονα. Είναι πτυχιούχος πιάνου του Ελληνικού Ωδείου και κάτοχος του Diplôme de supérieur της Scola Cantorum στη Γαλλία από το 2019. Μαθήτευσε πλάι στην παγκοσμίου φήμης καθηγήτρια πιάνου Αγάθη Λεϊμονή αλλά έχει παρακολουθήσει επίσης masterclass πιάνου στο Βέλγιο από σπουδαίους καθηγητές όπως Aquiles Delle Vigne, Yuri Bogdanov, Michael Wladkowski, Paolo Francese, Lilia Boyadjieva κλπ.
Μάριος Χριστουλάκης ([email protected]) - Αποφοίτησε από την σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης το 2008. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης από το ίδιο τμήμα και είναι υποψήφιος διδάκτορας στην σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Το ερευνητικό αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής είναι "Intelligent responsive system platforms for the augmentation of spatial impact” ενώ από το 2013 παράλληλα είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, εφαρμογές δημιουργίας ψηφιακού υλικού, εφαρμογές ηλεκτρονικής μάθησης, σύγχρονες τεχνολογίες εκπαίδευσης, εφαρμογές σοβαρών παιχνιδιών (Serious Games) καθώς και εφαρμογές περιβαλλοντικής προβολής και projection mapping. Από το 2012 εργάζεται σαν Software Engineer ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Senior Software Engineer στην εταιρεία Aurea Software. Παράλληλα έχει εργαστεί σε πολλά ερευνητικά προγράμματα του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νεκτάριος Μουμουτζής ([email protected]) - Μέλος ΕΔΙΠ, Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Eίναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου και εργάζεται από το 1992 ως μέλος του Εργαστηρίου Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Πληροφορική από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Μαθηματικών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται, μεταξύ των άλλων, στη σχεδίαση, ανάπτυξη, εκπαιδευτική αξιοποίηση και αξιολόγηση συστημάτων δημιουργικότητας και ηλεκτρονικής μάθησης.
Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης
Διεύθυνση: ΤΘ 3 / Δημοκρατίας και Χάλη
Βαμβακόπουλο
ΤΚ 73135 Χανιά Κρήτης
Τηλέφωνο γραμματείας: 6970651153
Fax: 28210 36364
Email: [email protected]
©2022 Chania Film Festival. All Rights Reserved. Πολιτική Απορρήτου
Website by Inglelandi Digital Agency