Κατάδυση στην ιστορία του Αιγαίου

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Στέλιος Αποστολόπουλος
Μοντάζ: Δέσποινα Κονταργύρη
Παραγωγή: AORI FILMS
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 12 min
Έτος Παραγωγής: 2023
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι:
Αγγλικά

Περίληψη:

Η ταινία παρακολουθεί την πρώτη συστηματική ενάλια αρχαιολογική έρευνα στο θαλάσσιο χώρο της Κάσου, με επικεφαλής την αρχαιολόγο Ξανθή Αργυρή. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει 220 καταδύσεις, εξετάζοντας 60χλμ ακτογραμμής, ανακαλύπτοντας δέκα ναυάγια και ανακτώντας 108 αρχαιολογικά αντικείμενα. Η δουλειά τους διευρύνει την κατανόηση της υποβρύχιας αρχαιολογίας του Αιγαίου.

Σκηνοθεσία

Στέλιος Αποστολόπουλος

Ο Στέλιος Αποστολόπουλος σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και κινηματογράφο στην Αθήνα. Είναι ένας καταξιωμένος κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης με 35 χρόνια εμπειρίας στο ντοκιμαντέρ, τη μυθοπλασία και τη διαφήμιση.

Ο Στέλιος έχει σκηνοθετήσει, κινηματογραφήσει και συμμετάσχει στην παραγωγή του «ΤΟ Κάλεσμα του Βουνού», το οποίο κέρδισε το Prix Via Stella – France 3 στο PriMed της Μασσαλίας, το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Sole Luna Festival, στη Σικελία, το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ ΑΓΩΝ στην Αθήνα και Βραβείο Μεσαίου Μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Είναι επίσης ο πιο έμπειρος υποβρύχιος κινηματογραφιστής στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σε περισσότερα από 140 έργα και αδειοδοτημένος χειριστής drone. Πρόσφατα βραβευμένα έργα ως DoP περιλαμβάνουν Dolphin Man, Το Ταξίδι της Τροφής, Οικογενειακή Υπόθεση, Little Land, 1821, Σαγιόμι, A Place Without People και Βενιζέλος, Αγώνας για τη Μικρά Ασία.

Ο Στέλιος είναι ιδρυτής της Out of the Blue που παρέχει υπηρεσίες υποβρύχιας κινηματογράφησης και ήταν ιδρυτικός συνεργάτης και εταίρος στην Anemon Productions μέχρι το 2018. Στη συνέχεια ίδρυσε την Aori Films όπου παράγει ταινίες ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και διαφημιστικά έργα. Είναι απόφοιτος του Documentary Campus Masterschool και του Kids Kino Lab.

TOP