Hats off

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Angelo D’Agostino
Σενάριο: Angelo D’Agostino, Marta Lombardelli
Μοντάζ: Angelo D’Agostino
Μουσική: Filippo Signorini

Παραγωγή: Angelo D’Agostino - Lacumbia Film
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία
Διάρκεια: 77 min
Έτος Παραγωγής: 2024
Γλώσσα:  Ιταλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Περίληψη:

Τι κάνουν οι καλλιτέχνες του δρόμου μεταξύ μιας παράστασης και της επόμενης; Τι μένει όταν το τελευταίο χειροκρότημα έχει σβήσει και το πλήθος διαλύεται;

Μέσα από τις ιστορίες πέντε καλλιτεχνών του δρόμου - Andrea, Chiara, Domenico, Elisa και Rašid - το "Tanto di Cappello" (κυριολεκτικά "Hats off") μιλάει για την ουσία των πραγμάτων. Σχετικά με το τι είναι ακλόνητο στα πιο επισφαλή επαγγέλματα και τι μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε ξανά κάτι θεμελιώδες για τον εαυτό μας, το μονοπάτι που περιμένει η κοινωνία να ακολουθήσουμε και πού μπορεί να μας οδηγήσει το να αφήσουμε πίσω μας το απροσδόκητο.

Είναι μια ταινία που απαντά σε πολλές από τις ερωτήσεις που πάντα θέλαμε να κάνουμε στους καλλιτέχνες του δρόμου. Και λίγες που θα κάναμε στους εαυτούς μας.

Σκηνοθεσία

Angelo D'Agostino

Ο Angelo D'Agostino γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορίνο της Ιταλίας. Μετά την αποφοίτησή του από το Politecnico di Torino, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα για Πιστοποιητικό Κινηματογράφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Λονδίνου. Από το 2013 εργάζεται ως ανεξάρτητος δημιουργός βίντεο, μοντάροντας ταινίες μικρού μήκους, promo και διαφημίσεις. Είναι συνιδρυτής της Lacumbia Film, ενός οργανισμού που ασχολείται με την υποστήριξη και παραγωγή ανεξάρτητης κινηματογραφικής δημιουργίας με ειδίκευση σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι συμπαραγωγός δύο ντοκιμαντέρ: Shared Visions (F. Dragone – ITA/NED 2013) και Contromano/The Bike Repair Shop (S. Gabbiani – ITA 2015). Το 2024 ολοκληρώνει το Tanto di Cappello (Hats off), το πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για το θέατρο δρόμου.

TOP