Hats off

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χαρχαρίδη
Σενάριο: Χριστίνα Χαρχαρίδη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κοτάκος

Μοντάζ: Χριστίνα Χαρχαρίδη
Μουσική: Γιώργος Tenorman Τζιουβάρας

Παραγωγή: Azima Productions, Γεωργία Κουτσιάη, Pimenta Productions
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 13 min
Έτος Παραγωγής: 2024
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Ηθοποιοί: Νένα Μεντή, Γιώργος Ζιόβας, Αθηνά Σακαλή, Νίκος Παπαργύρης, Μελίνα Χριστακοπούλου, Κωνσταντίνος Κουτσιάης, Δημήτρης Χαβρές, Γιώργος Γαϊτανέρης, Κλεοπάτρα Κόκοβα, Ευάγγελος Λάμπρου, Νικόλας Σόπογλου, Δημήτρης Ράπτης

Περίληψη:

Την ώρα που οι ειδήσεις της καθημερινότητας οργιάζουν με γεγονότα που δείχνουν τη φθορά του συστήματος Δικαιοσύνης, η Ζωή, μια γυναίκα της βιοπάλης, έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες μια δύσκολης απόφασης που αναγκάστηκε να πάρει πριν πολλά χρόνια για να μπορέσει να επιβιώσει και να στηρίξει την οικογένειά της.

Σκηνοθεσία

Χριστίνα Χαρχαρίδη

Η Χριστίνα Χαρχαρίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Η ενασχόλησή της με την τέχνη ξεκίνησε από μικρή ηλικία, αρχικά ως μαθήτρια της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου του Μύλου του Παππά, και αργότερα ως σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Παιδικής Χορωδίας ΔΩΛ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη, απ’ όπου και πήρε «προαγωγή» στη Μικτή Χορωδία ΔΩΛ, και αργότερα εντάχθηκε και στο γυναικείο φωνητικό σύνολο InDONNAtion (διευθ. Δημήτρης Κτιστάκης). Ως αποτέλεσμα, έχει συμπράξει επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες, μαέστρους, σκηνοθέτες και δημιουργούς, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Κυπουργός, Άλκης Μπαλτάς, Αντώνης Κοντογεωργίου, Κώστας Τσιάνος, Κώστας Λαμπρούλης, Μαρία Φαραντούρη, Χρόνης Αηδονίδης κα.
Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής στο Εργαστήρι Θεάτρου της Φιλοπρόοδου Ένωσης Ξάνθης, αλλά και στο Λονδίνο στο ACT Theatre Practice και στους Players of Ethos. Το 2020 πρωταγωνίστησε στην παράσταση του Manchester Fringe Festival "The Delirium of Phobos" (Franklyn Jacks), και από το 2014 τελεί μέλος της θεατρικής ομάδας ΑΥΛΑΙΑ στη Λάρισα, με συμμετοχές ως ηθοποιός σε έργα όπως «Το Μάθημα» (Eugene Ionesco), «Αγγέλα» (Γιώργος Σεβαστίκογλου), «Οι Αλεπούδες» (Dawn King) και «Οι Δούλες» (Jean Genet), υπό τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραβασίλη.
Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση στο σεισμικό και γεωτεχνικό τομέα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης. Έχει ολοκληρώσει Masters Course επάνω στο Cinematography στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγα στην Ισπανία, και τελεί μεταπτυχιακή απόφοιτη με διάκριση και συχνά προσκεκλημένη ομιλήτρια του Πανεπιστημίου του Salford, MediaCity UK, στο τμήμα Post-Production and Editing for TV/ Film. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αγγλία, σκηνοθέτησε ταινίες και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και συνεργάστηκε με τον παραγωγό Christopher Hall για την διεκπεραίωση της διπλωματικής της εργασίας επάνω στην Ελληνοαγγλική τηλεοπτική παραγωγή “The Durrells” (ελλ. «Οικογένεια Ντάρελ»/ΕΡΤ).
Έχει δουλέψει σε μεγάλες διεθνείς τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, όπως “His Dark Materials” (HBO/BBC), “Man vs Bee” (Netflix), “Kandahar” (σκην. Ric Roman Waugh) και "Alexander: The Making of a God" (Netflix) κι έχει τελέσει μοντέρ ταινιών μικρού μήκους με διακρίσεις σε φεστιβάλ αναγνωρισμένα από τη Βρετανική Ακαδημία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου (BAFTA).

TOP