Free beach

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Ludovica Zedda
Σενάριο: Ludovica Zedda
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Eleonora Castiello

Μοντάζ: Matteo Andrian, Ludovica Zedda
Μουσική: Marius Berardinelli

Χώρα Παραγωγής: Ιταλία
Διάρκεια: 16 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ιταλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Ηθοποιοί: Agata Pisani, Fabrizio Croci, Giulia Gonella, Gerolamo Delogu, Roberta Braga

Περίληψη:

Σε μια ερημική παραλία, ανάμεσα στον ήχο των κυμάτων και το φως του ήλιου, ο Ρομπέρτο ​​και η Ματίλντ πατέρας και κόρη, περνούν μια φαινομενικά ήρεμη καλοκαιρινή μέρα. Πίσω από τις αναμνήσεις του ενός και τις σιωπές του άλλου, κρύβεται ο φόβος της αντιμετώπισης ενός κρίσιμου θέματος και για τους δύο.

Η Spiaggia Libera μιλά για μια σύγκριση γενεών, για μια τελειωμένη αγάπη, για μια σπασμένη ισορροπία που οι δύο χαρακτήρες αναγκάζονται να ξεπεράσουν.

Σκηνοθεσία

Ludovica Zedda

Είναι 27 ετών και είναι από το Μιλάνο. Ο κινηματογράφος την ενδιέφερε από μικρή ηλικία επηρεασμένη από το πάθος των γονιών της για τον κινηματογράφο.

Ο αγαπημένος της σκηνοθέτης είναι ο Ρομάν Πολάνσκι. Τελειώνοντας το σχολείο, πήγε για σπουδές στο Istituto Cinematografico Michelangelo Antonioni, όπου αποφοίτησε από τμήμα σκηνοθεσίας με την μικρού μήκους ταινία «La Viaggiatrice» («Ο Ταξιδιώτης»). Το 2019, το «La Viaggiatrice» κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Cinefutura Fest της Ρώμης και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Wag στην Τοσκάνη. Έλαβε επίσης τα βραβεία Καλύτερης Μαθητικής Ταινίας Μικρού Μήκους στο Afrodite Shorts στη Ρώμη και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Φλωρεντίας στη Φλωρεντία και ήταν φιναλίστ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Waco στο Τέξας.

Μεταξύ 2021 και 2022, δημιούργησε τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία της , «Spiaggia Libera» («Ελεύθερη Παραλία»), χρηματοδοτούμενη μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding. Το «Spiaggia Libera» κέρδισε πολλά βραβεία στην Ιταλία και επιλέχθηκε διεθνώς. Επιλέχθηκε επίσης από το Κέντρο Ταινιών Μικρού Μήκους "10 Shorts Around the World" του 2023.

Σε κινηματογραφικά και εμπορικά σετ, εργάζεται ως βοηθός παραγωγού ή βοηθός σκηνοθέτη, φιλοδοξώντας να γίνει σκηνοθέτης επικεντρωμένος στη δημιουργία νέων αφηγήσεων. Για να πει ιστορίες εμπνέεται από τις δικές της  εμπειρίες ζωής.

TOP