Μια ιστορία από την κατοχή

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Διονύσης Γιαννακάκης
Σενάριο: Μιχάλης Διονύσης Γιαννακάκης
Παραγωγή: Μιχάλης Διονύσης Γιαννακάκης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 6 min
Έτος Παραγωγής: 2024
Γλώσσα: Ελληνικά
Yπότιτλοι: Αγγλικά

Περίληψη:

Η κυρία Ελένη Σπανάκη διηγείται στην εγγονή της Δήμητρα Δερμιτζάκη πώς βοήθησε την αδερφή της Καλλιόπη να αποφύγει την κακομεταχείριση από Ναζί στρατιώτη κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην ανατολική Κρήτη και πώς κατάφερε αργότερα να πουλήσει έναν λαγό στο δάσος της περιοχής τους, ενώ το κυνήγι ήταν απαγορευμένο, για να αγοράσει αλεύρι και να φτιάξει ψωμί για να ταΐσει τα παιδιά της.

Η ταινία εστιάζει στον τρόπο που η προφορική παράδοση, δημιουργείται και μεταδίδεται, με τον άμεσο απλό λόγο και έκφραση των ανθρώπων που τη βίωσαν και την αφηγούνται.

Σκηνοθεσία

Μιχάλης Γιαννακάκης

Ο Μιχάλης Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1963 και ζει στη Σητεία. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή Σταυράκου και στο Sorbonne Paris 1. Βοηθός σκηνοθέτη του Σταύρου Τορνέ και του Μάκη Μωραΐτη. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά προγράμματα και καλλιτεχνικά γεγονότα.

Ιδρυτικό μέλος του περιοδικού “Εν Σητεία”, της οικολογικής ομάδας Σητείας, του Θεάτρου της Σητείας. Έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή.

TOP