Ask the plantain

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Jaime Leigh Gianopoulos
Σενάριο:  Jaime Leigh Gianopoulos
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Antonia Ramirez
Μοντάζ:  Jaime Leigh Gianopoulos
Animation: Kaho Yoshida
Μουσική: Μάρκος Ρενιέρης, Desirée Dawson, Κωνσταντίνος Σκουλούδης

Παραγωγή: Shelby Manton, Boldly
Χώρα Παραγωγής: Καναδάς
Διάρκεια: 13 min
Έτος Παραγωγής: 2024
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Αφήγηση: Jaime Leigh Gianopoulos

Περίληψη:

Σε μια δυναμική εξερεύνηση της ελληνοκαναδικής κληρονομιάς της, μια γυναίκα ξεκινά ένα ενδοσκοπικό ταξίδι στα βάθη της καρδιάς της, σαν να διασχίζει μια μαύρη τρύπα, αναζητώντας τα δώρα που κρύβονται μέσα στις πληγές της. Καθοδηγούμενη από την παρουσία του plantain, ενός ανθεκτικού φυτού που συχνά αναφέρεται ως «αποτυπώματα του λευκού ανθρώπου» λόγω της σχέσης του με Ευρωπαίους αποίκους, ξετυλίγει τα κατακερματισμένα νήματα ενός αρχαίου μύθου και μιας προελληνικής τελετής. Μέσα από αυτή τη βαθιά εξερεύνηση, επιδιώκει να ξαναβρεί την τέχνη της καθοδήγησης προς τη χαμένη ταυτότητα και την κυκλική φύση των μεταβάσεων της ζωής.

Σκηνοθεσία

Jaime Leigh Gianopoulos

Ο Jaime Leigh (Δήμητρα) Gianopoulos είναι μία πολυτάλαντη δημιουργός με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Ως σκηνοθέτης, παραγωγός, φωτογράφος και συντάκτρια, είναι παθιασμένη με έργα που επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην υπεράσπιση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. 

Οι προγονικές ρίζες της Jaime Leigh ανάγονται σε μικρά χωριά της Λακωνίας στην Ελλάδα καθώς και στην Αγγλία, την Ιρλανδία και την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, και έχει αφιερώσει χρόνια στην εξερεύνηση και την εμβάθυνση της σύνδεσής της με την κληρονομιά της μέσω της αφήγησης και της επανασύνδεσης με τη γη και το νερό. 

Τα αξιοσημείωτα έργα της περιλαμβάνουν What About Our Future; (2021), Our Grandmother the Inlet (2023) και Ask The Plantain (2023).

TOP