Μέχρι να με δεις

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σενάριο: Ελεάννα Σαντοριναίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος

Παραγωγή: Άρης Κοτρώνης Βέτας, Ελεάννα Σαντοριναίου, Φούρνος Πολυδύναμο Δίκτυο Επικοινωνίας, AF Crew
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 15 min
Έτος Παραγωγής: 2023
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Ηθοποιοί: Όμηρος Πουλάκης, Λίλα Μπακλέση, Ζωή Μυλωνά, Ματίνα Δημητροπούλου, Ευγενία Μαραγκού, Δημήτρης Φουρλής, Δήμος Μαμαλούδης

Περίληψη:

Ο Πέτρος ταξιδεύει νοερά, περπατώντας στους διαδρόμους ενός νεκροταφείου, κρατώντας μία παλιά Hi8 κάμερα καθώς βρίσκεται στην κηδεία ενός  αγαπημένου του πρόσωπο. Ξεκομμένος από την πραγματικότητα και ανίκανος να σχετισθεί με οτιδήποτε, θα τα καταφέρει να βρει κάποια σύνδεση.

Σκηνοθεσία

Ελεάννα Σαντοριναίου

Η Ελεάννα Σαντοριναίου είναι σκηνοθέτης-σεναριογράφος κινηματογράφου και θεάτρου που ζει μεταξύ Αθήνας & Λονδίνου.  Το 2006-2011 φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών. Το 2012 φοίτησε στο London Film Academy στο τμήμα σκηνοθεσίας, στο Λονδίνο. To 2014 έκανε σεμινάρια σκηνοθεσίας θεάτρου στο Royal Academy of Speech and Drama του Λονδίνου. Έχει κάνει σεμινάρια σεναριογραφίας στο NFTS & είναι μέλος του Young Vic’s Directors Network. Το 2023 επιλέχθηκε μέσα από εκατοντάδες από το μοναδικό στο είδος του πανεπιστήμιο National Film & Television School για να παρακολουθήσει το μάθημα Directing Commercials.

Στην δουλειά της ως σύνολο επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις και προσωπικές ιστορίες. Την ενδιαφέρει η έννοια της οικογένειας – αυτής που έχουμε και αυτής που φτιάχνουμε και η παιδική ηλικία. Της αρέσει να μελετά έννοιες όπως η μοναξιά, εσωτερικός κόσμος και η σύνδεση του κόσμου. Μέσα από «μικρο-ιστορίες» την ενδιαφέρει να θήξει θέματα που ξεπερνάν τις ζωές των ηρώων και μιλάνε για θέματα καθολικά και παγκόσμια.

Έχει σκηνοθετήσει 5 ταινίες μικρού μήκους καθώς και promos & βίντεο κλιπ. Τα σενάριά της έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ (Sundance Screenwriters Lab 2015(semi-finals), Screencraft 2018(quarter finals), ΥΠΠΟΑ Covid-19 Ειδικό Πρόγραμμα Μικρού Μήκους Α’ Φάση (15η στους 65). Επίσης έχει λάβει μέρος στο RIFF Talents Lab & Cannes Series Writers Club.

Πέρα του κινηματογράφου έχει κάνει καριέρα και στο παιδικό θέατρο έχοντας σκηνοθετήσει πέντε παιδικά για μικρά παιδιά στο Θέατρο Φούρνος. Το πρώτο της παίζεται επί 16 συναπτά έτη και πρόσφατα η ιστορία έγινε και παιχνίδι/εκπαιδευτική εφαρμογή.

TOP