Χιονόμπαλες

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαρδαρινός
Σενάριο: Φίλιππος Μανδηλαράς
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης Γκατζόγιας GSC
Μοντάζ: Μιχάλης Καλλιγέρης
Μουσική: Δήμητρα Σιδερίδου
Παραγωγή: Δημήτρης Σπύρου, Νεανικό Πλάνο (με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Cosmote TV)
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 16 min
Έτος Παραγωγής: 2024
Γλώσσα: Ελληνικά

Ηθοποιοί: Περσέας Σαριάτ Παναχί, Ελένη Βλάχου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Παναγιώτης Μπόμπορης Χαλάς, Θεόδωρος Κανδηλιώτης

Περίληψη:

Ένας 10χρονος έχει μεγαλώσει γνωρίζοντας πως ο πατέρας του βρίσκεται στην "Αραβία" για δουλειά. Η μόνη τους επικοινωνία είναι οι χιονόμπαλες που αυτός του στέλνει από τη φυλακή όπου βρίσκεται κλεισμένος για οικονομικά εγκλήματα. Όταν έρχεται η ώρα της αποφυλάκισης, θα ομολογήσει την αλήθεια στο γιό του, ώστε να κάνουν μια νέα αρχή.

Σκηνοθεσία

Γρηγόρης Βαρδαρινός

Γρηγόρης Βαρδαρινός, σκηνοθέτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Σκηνοθεσία Κινηματογράφου από το Edinburgh College of Art (2009), για τον οποίο έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση.

Η ταινία μικρού μήκους της μεταπτυχιακής του διατριβής «Talking Piranhas» ήταν υποψήφια για το Βραβείο BAFTA Scotland New Talent 2010 στον τομέα της μυθοπλασίας και έλαβε το βραβείο Golden Panda 2011 για την πιο καινοτόμο ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σιτσουάν, Κίνα. Σε συμπαραγωγή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) και της COSMOTE TV, η μικρού μήκους ταινία του «The Noir Project» (2014) υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα MEDIA–SEE Cinema Network. Επιλέχθηκε από δεκάδες φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε πολυάριθμα βραβεία και αποτέλεσε τον πυρήνα ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στα ελληνικά σχολεία για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να συνεργαστεί με παιδιά και εφήβους. Ενδιαφέρεται για τη σχέση μεταξύ τέχνης και κοινωνίας και τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται.

TOP