ARTBOOK ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
AR PROJECT: FUSIONAL ECHOES
Εμψυχωτής: Μιχαλόπουλος Αντώνης, Συντιχάκη Στέλλα, ΠΑΔΑ Υπεύθυνος Καθηγητής Σ. Σιάκας, Βοηθός Καθηγητή Λ. Τρίβέλλα
Τόπος Υλοποίησης: σε χώρο του σχολείου
Περιγραφή Εργαστηρίου:
Το Fusional Echoes project είναι μία πτυχιακή εργασία που αφορά σε ένα καλλιτεχνικό έργο με τη μορφή βιβλίου στο οποίο συνδυάζεται η αναλογική με την ψηφιακή πραγματικότητα. Όταν αυτοί οι δυο κόσμοι συνδυάζονται και αλληλεπιδρούν, δημιουργούν ένα τρίτο πεδίο όπου ονομάζουμε επαυξημένη πραγματικότητα ( Augmented Reality, AR). Η έμπνευση για αυτό το έργο γεννήθηκε μέσα από την παρατήρηση της φύσης, του σώματος, της κίνησης,και των αισθήσεων, καθώς και της ψηφιοποίησης της πληροφορίας που προκύπτει από αυτά τα ερεθίσματα και η εκ νέου αλληλεπίδρασή τους. Σκοπεύει στην καταγραφή και την αποτύπωση της διαδρομής που ακολουθεί η σκέψη μέσα από το πρίσμα των αισθήσεων, πειραματιζόμενοι με τα μέσα που προκύπτουν από τη σχέση του αναλογικού και του ψηφιακού κόσμου.
Σπύρος Σιάκας
Αναπληρωτής καθηγητής 3D animation στο ΠαΔΑ, αναπληρωτής διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Animation στο ΠαΔΑ, εκδότης στο διεθνές διαδικτυακό επιστημονικό περιοδικό AFIMEC head programmer animation στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της ΑSIFA HELLAS,
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται αναζητήσεις σχετικά με την δυναμική φύση του animation και τον επαναπροσδιορισμό τεχνικών και αισθητικών παραμέτρων του σε ένα εξίσου δυναμικό πλαίσιο τεχνολογικών εξελίξεων και επιστημονικών πεδίων.
Αυτή την εποχή ασχολείται με την ανάπτυξη και παραγωγή της τριλογίας μεγάλου μήκους animation Καλικάτζαροι, έχοντας την υποστήριξη του ΕΚΚ, της ΕΡΤ και του Media desk, creative Europe.
Λαμπρινή Τριβέλλα
Διδάκτωρ στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ, στο τμήμα γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας ειδικευμένη στην οργάνωση και στην παραγωγή τρισδιάστατου animation. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ και στην Συγκριτική Παιδαγωγική με ειδίκευση σε ζητήματα ποιότητας της εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Συντελεί διδακτικό έργο σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο στο animation και είναι General Manager στο διεθνές διαδικτυακό επιστημονικό περιοδικό AFIMEC. Έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών animation και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης animation σε μαθητές δημοτικού.
Έχει οργανώσει, συντονίσει και επικοινωνήσει την εκάστοτε δημιουργική ομάδα σε projects.
Αντώνης Μιχαλόπουλος
Tελειόφοιτος της σχολής Γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας του τμήματος καλλιτεχνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυττικής Αττικής.
Τα χρόνια των σπουδών του έχει παρακολουθήσει ένα εξάμηνο στην Σχολή καλών τεχνών του UGR (Universidad de Granada) στην Γρανάδα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Έχει επίσης δουλέψει σαν intern στα πλαίσια πρακτικής εργασίας στην γκαλερή σύγχρονης τέχνης Galleri Heike Arndt στο Βερολίνο σαν Multimedia Designer (2020).
Έχει παράλληλα συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα με την σχολη όπως το πρόγραμμα BIP Interface | Metaverse στην Αυστρία, το οποίο ήταν ένα εργαστήριο μιας εβδομάδας γύρω από τα νέα μέσα όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα.
Παράλληλα έχει δουλέψει στον κλάδο της γραφιστικής σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε ανεξάρτητα projects απο το 2017 καθώς και σε γραφιστικά γραφεία οπως το IdeaTech στο Κορωπί (2018-2019) και το HotBox Studio στον Πειραια (2022-213).
Στέλλα Συντιχάκη Graphic designer Visual artist
Με σπουδές στο τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Γρανάδας της Ισπανίας, στο τμήμα Καλών Τεχνών, έχει αναπτύξει ένα μοναδικό στυλ που συνδυάζει τις παραδοσιακές τεχνικές με τις σύγχρονες τεχνολογίες συμβαδίζοντας στο καλλιτεχνικό όραμα με άλλους για να συμβάλει στην εξέλιξη των εικαστικών τεχνών.
Ως ευέλικτη, καινοτόμος εικαστικός καλλιτέχνης πολλών ειδικοτήτων, συνδυάζει αβίαστα ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών μέσων για να συνθέσει μοναδικά και πρωτότυπα έργα. Εφαρμόζοντας εικαστικές τέχνες, ζωγραφική, γλυπτική, υφαντική, σχεδιασμό, artbook, 2D, 3D, animation, φωτογραφία, video art και ψηφιακά μέσα, η καλλιτεχνική προσέγγιση της χαρακτηρίζεται από εκλεκτικότητα και προθυμία να διευρύνει κάθε όριο. Το καλλιτεχνικό της ύφος χαρακτηρίζεται από τολμηρά χρώματα και άλλοτε γήινες παλέτες, από visuals και υφές όπου διεγείρουν τις αισθήσεις και προκαλούν συναισθήματα, πυροδοτώντας τη φαντασία και τη σκέψη. Δημιουργώντας διαδραστικές εμπειρίες αναζητά συνεχώς νέους τρόπους για να εκφραστεί και να εξερευνήσει τη διασταύρωση της τέχνης, της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εμπειρίας.
Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης
Διεύθυνση: ΤΘ 3 / Δημοκρατίας και Χάλη
Βαμβακόπουλο
ΤΚ 73135 Χανιά Κρήτης
Τηλέφωνο γραμματείας: 6970651153
Fax: 28210 36364
Email: [email protected]
©2022 Chania Film Festival. All Rights Reserved. Πολιτική Απορρήτου
Website by Inglelandi Digital Agency