Εργαστήριο Δημιουργίας animation με εργαλεία AI για εκπαιδευτικούς

Ένα εργαστήριο του CFF

Τίτλος:  Εργαστήριο Δημιουργίας animation με εργαλεία AI για εκπαιδευτικούς

 

Εμψυχωτές: Αν. Καθηγητής ΠαΔΑ Σπύρος Σιάκας Επιστημονικός υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας 3D animation, Δρ. Λαμπρινή Τριβέλλα, Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας 3D animation, υπ. Δρ. Αναστασία Λαμπροπούλου Ερευνήτρια 3D animation,

Ημέρα εργαστηρίου:   Τετάρτη 23/10/2024

Ώρα: 19.00-21.00

Διάρκεια: 2 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

Αριθμός συμμετεχόντων: 20

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

 

Περιγραφή Εργαστηρίου:

Το εργαστήριο animation θα αναπτυχθεί σε δύο άξονες:

Α' Ο πρώτος άξονας θα επικεντρωθεί στη δημιουργία κινούμενης εικόνας με stop motion animation με την τεχνική του cut out.

Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργηθούν αρθρωτές φιγούρες animation, η λήψη των οποίων θα γίνει με λογισμικά stop motion animation κατάλληλα για εφαρμογή στη τάξη.

Β' Ο δεύτερος άξονας θα καλύψει τη δημιουργία ηχητικού περιβάλλοντος με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί αφήγηση που μπορεί να αξιοποιηθεί στο animation με δημιουργικά εργαλεία Al όπως είναι το text to speech και TO Speech to speech.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Σπύρος Σιάκας

Αναπληρωτής καθηγητής 3D animation στο ΠαΔΑ, αναπληρωτής διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Animation στο ΠαΔΑ, εκδότης στο διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό  περιοδικό AFIMEC head programmer animation στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και  ιδρυτικό μέλος  και μέλος του Δ.Σ.  της ΑSIFA HELLAS,

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται αναζητήσεις σχετικά με την δυναμική φύση του animation και τον επαναπροσδιορισμό τεχνικών και αισθητικών παραμέτρων του σε ένα εξίσου δυναμικό πλαίσιο τεχνολογικών εξελίξεων και επιστημονικών πεδίων.

Αυτή την εποχή ασχολείται με την ανάπτυξη και παραγωγή τςη τριλογίας μεγάλου μήκους animation Καλικάτζαροι, έχοντας την υποστήριξη του ΕΚΚ, της ΕΡΤ και του Media desk, creative Europe.

 

Λαμπρινή Τριβέλλα

Διδάκτωρ στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ, στο τμήμα γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας ειδικευμένη στην οργάνωση και στην παραγωγή τρισδιάστατου  animation. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ και στην Συγκριτική Παιδαγωγική με ειδίκευση σε ζητήματα ποιότητας της εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Συντελεί διδακτικό έργο σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο στο animation και είναι General Manager στο διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό  περιοδικό AFIMEC. Έχει  συμμετάσχει σε εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών animation και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης animation σε μαθητές δημοτικού.

Έχει οργανώσει, συντονίσει και επικοινωνήσει την εκάστοτε δημιουργική ομάδα σε projects.

 

Λαμπροπούλου Αναστασία

Υποψήφια Διδάκτορας 3D animation – Φωτογραμμετρία,  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού. Msc Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Γραφικές Τέχνες Πολυμέσα. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , Πτυχίο Πληροφορικής. Ζωγραφική και ιστορία της Τέχνης, Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Εκπαιδευτικός ΠΕ 86 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Γ’ Αθήνας. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός δημιουργίας ταινιών animation με μαθητές Δημοτικού. Επικουρικό διδακτικό έργο εργαστηριακών μαθημάτων 3D modeling και 3D animation στο ΠαΔΑ. Εκπαίδευση ενηλίκων, ΚΕΔΙΒΙΜ - ΔΥΠΑ ΠαΔΑ. Επιμορφώτρια σε σεμινάρια εκπαιδευτικών.

 

TOP