Γράφοντας σενάρια με τα παιδιά για την παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους (ζωντανής δράσης & ντοκιμαντέρ) σε σχολικό χώρο. Αξιοποιώντας προφορικές Ιστορίες.

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προτείνουν ένα διήμερο Βιωματικό Εργαστήρι με την ομάδα ΤΙΜ Theater in Mathematics (το Θέατρο στα Μαθηματικά)

Τίτλος: Γράφοντας σενάρια με τα παιδιά για την παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους (ζωντανής δράσης & ντοκιμαντέρ) σε σχολικό χώρο. Αξιοποιώντας προφορικές Ιστορίες.

 

Εμψυχωτές: Σταύρος Γρόσδος, Χαρά Ανδρεάδου

Ημέρα Εργαστηρίου: Τρίτη 22/10/2024

Ώρα: 19.00 – 21.00

Διάρκεια: 2 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Σε ποιους απευθύνεται: σε εκπαιδευτικούς της Α΄/θμιας και της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές/τριες και απόφοιτους/ες σχολών κινηματογράφου και εμψυχωτές/τριες εργαστηρίων.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Περιγραφή Εργαστηρίου

Στο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες/ουσες, μετά τη θέαση ταινιών μικρού μήκους, και διαμέσου δραστηριοτήτων, θα αποκτήσουν δεξιότητες συγγραφής σεναρίων μαζί με τα παιδιά για τη δημιουργία ταινιών σε σχολικό περιβάλλον με ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες (επιλογή θέματος, έρευνα, δομή και είδη σεναρίων κ.ά.). Οι προφορικές ιστορίες θα χρησιμοποιηθούν ως ερεθίσματα για τη συγγραφή σεναρίων ή αφηγήσεων.

 

Σύντομο Βιογραφικό  

Ο Σταύρος Γρόσδος είναι διδάκτορας Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση (Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας. Εργάσθηκε ως Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2007-2018). Δίδαξε, ως εξωτερικός συνεργάτης, στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ΤΟΥ Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τα ζητήματα της διδακτικής της γλώσσας, της διδακτικής της τέχνης, της δημιουργικής γραφής και του οπτικοακουστικού γραμματισμού. Έχει εισηγηθεί σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στον τομέα των επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Βιβλία του: Το πανηγύρι των χρωμάτων (1996), Δημιουργικά Χρωματιστά Παιχνίδια (1998), Γλώσσα και Τέχνη (2003), Ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός: Μήπως είμαι εγώ; (2005), Παιχνίδια φιλαναγνωσίας και αναγνωστικές εμψυχώσεις (2011), Δημιουργικότητα και Δημιουργική Γραφή. Από το παιδί γραμματέα στο παιδί δημιουργό κειμένων (2014), Εικόνα και Δημιουργική Γραφή (2017), Κινηματογράφος και Δημιουργική Γραφή. Μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού (2018).

Η Χαρά Ανδρεάδου έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά, στην Ιστορία και στην Αρχαιολογία και μεταπτυχιακά στη Διδακτική των Κοινωνικών Επιστημών και στις Πολιτισμικές Σπουδές. Έχει εργαστεί ως δασκάλα σε δημόσια και πειραματικά σχολεία, ως αρχαιολόγος σε ανασκαφές στην Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία, ως ιστορικός στα πεδία της σχολικής, δημόσιας και προφορικής ιστορίας, ως μουσειοπαιδαγωγός στο σχεδιασμό και στην εμψύχωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσείων και χώρων πολιτισμικής αναφοράς και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της αξιοποίησης των ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Από το 2011 είναι σχολική σύμβουλος α/θμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη.Έχει συμμετάσχει, ως συντονίστρια εργαστηρίων και επιμορφώτρια, σε σημαντικά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών και ενηλίκων (ενδεικτικά: Μελίνα-Εκπαίδευση & Πολιτισμός-ΥΠ.ΠΟ/ΥΠΕΠΘ, ΕΚΔΔΑ, Φωτόδεντρο-ΙΤΥΕ/Διόφαντος, Νέο Σχολείο-ΙΕΠ, Erasmus+, Grundtvig). Τα ενδιαφέροντά της, οι έρευνες και οι δημοσιεύσεις της εστιάζουν σε ζητήματα ιστορικής εκπαίδευσης, δημόσιας και προφορικής ιστορίας, πολιτισμικής διαχείρισης, εκπαίδευσης ενηλίκων και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Επιστημονική Συνεργάτης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

TOP