Άλλος Ένας

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης
Σενάριο: Θοδωρής Παπαδουλάκης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μπομπολάκης
Μοντάζ: Θοδωρής Παπαδουλάκης
Μουσική: Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
Παραγωγή: Δημήτρης Ξενάκης, Ιωάννα Δάβη, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 10 min
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Ηθοποιοί: Σοφοκλής Μαλαξιανάκης, Nico Nioradze

Περίληψη:

Εμπνευσμένη από μια εικόνα που παραμένει χαραγμένη στη συλλογική μας συνείδηση, η ταινία παρακολουθεί έναν ηλικιωμένο ψαρά στην καθημερινή του βιοπάλη στη θάλασσα, στην αγορά, στο σπίτι. Μια μέρα, ένα μικρό, μουσκεμένο αγόρι αρχίζει να τον ακολουθεί παντού.
Μια σπαρακτική ιστορία για καθημερινούς υπερήρωες…

Another One

Σκηνοθέτης

Θοδωρής Παπαδουλάκης

Γεννημένος στη Νότια Αφρική, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης σπούδασε κινηματογράφο στο Ηνωμένο Βασίλειο και επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του για να αφηγηθεί ιστορίες μέσα από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Έχει σκηνοθετήσει 4 τηλεοπτικές σειρές (80 επεισόδια συνολικά), ανάμεσά τους «Το Νησί» που σημείωσε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ντοκιμαντέρ, πολυβραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, διαφημιστικά και βίντεο ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα που έχουν γίνει viral.
Εμπνέεται από τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που, μέσα από την καθημερινή τους βιοπάλη, καταφέρουν τελικά να αναδειχθούν σε υπερήρωες.
Πιστεύει πως η κινηματογράφηση είναι μια - ως ένα βαθμό - ανεξέλεγκτη διεργασία και πως η δημιουργικότητα ανθίζει, όταν παραμένεις ανοιχτός στο απροσδόκητο.
Ζει και εργάζεται στα Χανιά.

TOP