Αλυκές

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Ήρα Ντίκα, Γιώργος Σαβόγλου
Σενάριο: Ήρα Ντίκα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ήρα Ντίκα, Ηλιάνα Δρίβα, Γιώργος Σαβόγλου
Παραγωγή:  Ήρα Ντίκα, Γιώργος Σαβόγλου, Ε.Κ.Κ.
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 36 min
Έτος Παραγωγής: 2014

Περίληψη:

Σαράντα μέρες χρειάστηκαν για την δημιουργία ελάχιστων χιλιοστών αλατιού. Το πορτρέτο ενός τοπίου. Ένα εικονογραφικό ντοκιμαντέρ των αλυκών του Αγγελοχωρίου. 

Salt Flats

Σκηνοθέτες

Ήρα Ντίκα

Η Ήρα Ντίκα γεννήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Κατά την διάρκεια των σπουδών της έκανε δύο ντοκιμαντέρ και κάποιες μικρο μήκους ταινίες χωρίς διάλογο. Η μικρού μήκους ταινία της “Boil” απέσπασε βραβεία σε αρκετά φεστιβάλ κινηματογράφου. Το πρώτο της ντοκιμαντέρ με τίτλο “Stavroula” έκανε πρεμιέρα στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ «Αλυκές» χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και έχει προβληθεί στον  OTE TV. Το έργο της επικεντρώνεται κυρίως σε περιθωριοποιημένους χαρακτήρες και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ανθρώπων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως φροντίστρια σε άτομα με ψυχικές και σωματικές διαταραχές.

Γιώργος Σαβόγλου

Ο Γιώργος Σαβόγλου σπούδασε Κινηματογράφο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι περισσότερες ταινίες του έχουν λάβει διακρίσεις, όπως «Βραβείο Κοινού» στο 16ο ΦΝΘ και «Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Κινηματογράφου. Το ντοκιμαντέρ του «Αλυκές» μπήκε στη λίστα με τις πέντε κορυφαίες μικρού μήκους ταινίες στο Indiewire. Το 2022 σκηνοθέτησε μαζί με την Φραντζέσκα Ρωμάνου το ντοκιμαντέρ «Λιτή Αφθονία».

TOP