Χρωματική Παρακολούθηση και Projection Mapping

«Ζωντανή καταγραφή της συμπεριφοράς ρέοντων χρωμάτων σε κινούμενες επιφάνειες μικρής κλίμακας και χρήση των αποτελεσμάτων σε μεγάλες επιφάνειες μέσω της τεχνικής της χαρτογραφικής προβολής (Projection Mapping).»         Μάρθα Γωγάκου   ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εμψυχώτρια :Μάρθα Γωγάκου, Υποψήφια Διδάκτωρ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ημέρα Εργαστηρίου: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ώρα: 18.00 – 21.00

Διάρκεια: 3 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Απευθύνεται  σε 14 άτομα, ενήλικες, δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Περιγραφή Εργαστηρίου

Το σεμινάριο αφορά την δημιουργία έργων τέχνης με τη μορφή βίντεο κατά τη διάρκεια μιας live cinema performance. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να αφεθούν ελεύθεροι στην δημιουργία πειραματικών έργων τέχνης που πηγάζουν κατευθείαν από το υποσυνείδητο τους. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται, με τη χρήση πρωτότυπης τεχνικής, αυτής της live καταγραφής και προβολής της συμπεριφοράς ρεόντων χρωμάτων πάνω σε κινούμενη επιφάνεια, να δημιουργήσουν ολιγόλεπτα βίντεο. Μετά τα βίντεο αυτά θα αποτελέσουν το υλικό για τη δημιουργία συνθέσεων μεγάλης κλίμακας μέσω της τεχνικής της χαρτογραφικής προβολής (projection mapping).

Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών InArts του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιστημονικά Υπεύθυνος της δράσης είναι ο Άγγελος Φλώρος, Επίκουρος Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σύντομο βιογραφικό

Η Μάρθα Γωγάκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2014 ολοκλήρωσε τις πρώτες της μεταπτυχιακές σπουδές στο Kingston University of London upon Thames στη γραφή θεατρικών έργων και έργων για τον κινηματογράφο. Το 2018-2019 ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο Τμήμα Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή». Από το 2021 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε μια θεωρητική και τεχνική έρευνα που βασίζεται στη δημιουργία των πειραματικών της βίντεο που αποτελούνται από γραμμική ή/ και μη γραμμική αφήγηση και αφηρημένες εικόνες που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές όπως η καταγραφή της συμπεριφοράς των χρωμάτων που ρέουν σε κινούμενες επιφάνειες μικρής κλίμακας. Με διαδραστικές εγκαταστάσεις, δημιουργία animation και live cinema performances έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ όπως: New Media Film Festival (Λος Άντζελες, 2021), Athens Digital Art Festival (Αθήνα 2020), Art in Thessaloniki - Pikap Community (Θεσσαλονίκη 2020), 47ο και 54ο Φεστιβάλ Δημητρίων (Θεσσαλονίκη 2012 και 2019), Athens AnimFest (Αθήνα 2019), Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (Κέρκυρα 2018), Platform Projects (Αθήνα 2018) Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη 2015), Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη 2014), Prague Quadrennial (Πράγα 2011). Συνεντεύξεις για τη δουλειά της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως: Broadway World, Medium, Thrive, Directorio De Blogs, Parallaxi Mag και άλλα.

Youtube: Martha Gogakou  Ιστοσελίδα : https://marthagogakou.com/

TOP