(Εν)θύμηση

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Σοφία Κάσσαρη
Σενάριο: Σοφία Κάσσαρη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάρης Χαμουρίκος
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Θάνος
Μουσική: Χρυσόστομος Γκέτσης
Παραγωγή: Citron stories
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 19 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

*To παρόν έργο αποτελεί πρωτότυπη δημιουργία που χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ μέσω του προγράμματος Ανοιχτά Πανιά. Η πρώτη παρουσίαση έλαβε χώρα στα Χανιά το έτος 2021

Περίληψη:

Με ένα παρελθόν που φτάνει πίσω μέχρι την εποχή της Ενετοκρατίας, τα μετόχια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού των Χανίων. Σήμερα, πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης, κυρίως λόγω της φθοράς του χρόνου. Μια φωτογράφος που ασχολείται χρόνια με τα μετόχια συναντά ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έζησαν ένα μέρος ή όλη τους τη ζωή στα μετόχια του κάμπου των Χανίων.

enthymisi

Σκηνοθέτις

Σοφία Κάσσαρη

Η Κάσσαρη Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά ζει και εργάζεται στα Χανιά ως εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στις Παραστατικές Τέχνες και σπουδές πάνω στη Φωτογραφία, ενώ έχει γράψει το παιδικό παραμύθι «Η Φούλα η χιονονιφούλα αποφασίζει να ταξιδέψει». Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις ψηφιακές αναπαραστάσεις στο δημοτικό σχολείο αποσπώντας πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς. Το ντοκιμαντέρ «Ενθύμηση» είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που σκηνοθετεί.

TOP