Ενθύμιον

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζιώγας
Σενάριο: Νίκος Ζιώγας, Μίμης Χρυσομάλλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Ζιώγας
Μοντάζ: Παναγιώτης Παπαφράγκος
Μουσική: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου
Παραγωγή: Άγγελος Βενέτης, Boo Productions
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 78 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Περίληψη:

Το «Ενθύμιον» ένα λυρικό ντοκιμαντέρ, είναι μια ελεγεία στην Ήπειρο που χάνεται, αλλά και ένας ύμνος στην Ήπειρο που επιβιώνει. Ένα τραγούδι αγάπης για όσους έμειναν κοντά της, για όσους μετανάστευσαν, για τους μουσικούς της και τη μοναδική της φύση.

Σκηνοθέτης

Νίκος Ζιώγας

Ο Νίκος Ζιώγας ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως κινηματογραφιστής σε διάφορα ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές από το 2008. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα πρότζεκτ με θέματα όπως το προσφυγικό, την μετανάστευση, την πολιτική επικαιρότητα και τον πολιτισμό. Έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης με το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Άνοιξη (“SPRING”, 10´, 2018), το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Aus Der Nacht Heraus στο Βερολίνο.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο ᾿Ενθύμιον / Memento, ολοκληρώθηκε το 2021 κάνοντας πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το βραβείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για ντοκιμαντέρ πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

TOP