Επιστροφή στη γη

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης
Σενάριο: Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης
Παραγωγή: Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης
Χώρα Παραγωγής: Ελληνικά
Διάρκεια: 60 min
Έτος Παραγωγής: 2021

Περίληψη:

Ο Έκτορας Μαυρίδης είναι κεραμίστας. Αφιερωμένος τα τελευταία χρόνια στο συνεχιζόμενο έργο του «Clods», εξερευνά το αποτύπωμα της αρχέγονης μορφής στον δημόσιο χώρο. Οι σβώλοι που μαζεύει από τα οργωμένα χωράφια είναι η πρώτη του ύλη. Το σχήμα τους, η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος ξυπνούν μνήμες. Τα παρατηρεί, τα αγγίζει. Θέλει να τους μεταμορφώσει. Δουλεύει με τη φωτιά, το νερό, τον χρόνο. Το σώμα του μεταφέρει την ενέργεια και η ψυχή του το εσωτερικό μπλε χρώμα. Τώρα οι σβώλοι γίνονται αβαρείς, αιωρούνται πάνω από το σιτάρι μαζί με αναμνήσεις και ένα κομμάτι της ταυτότητας του δημιουργού τους, του Έκτορα.

Σκηνοθέτης

Χρύσα Τζελέπη

Η Χρύσα Τζελέπη εργάζεται ως ανεξάρτητη παραγωγός-σκηνοθέτης με έδρα την Ελλάδα.Σπούδασε κινηματογράφο στο London College of Communication, University of Arts London.Αρχικά δραστηριοποιείται στο χώρο της δημιουργικής φωτογραφίας ως φωτογράφος και επιμελήτρια εκθέσεων.Το 2008 δημιούργησε το anemiCinema μαζί με τον συνάδελφο παραγωγό-σκηνοθέτη Άκη Κερσανίδη.
Έκτοτε έχει συμμετάσχει ενεργά ως σκηνοθέτης-παραγωγός και εκτελεστική παραγωγός στις παραγωγές anemiCinema και έχει κάνει παραγωγή και συμπαραγωγή πολλών ντοκιμαντέρ, πειραματικών έργων και τηλεοπτικών σειρών με έντονη παρουσία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.
Τα πρόσφατα έργα της επικεντρώνονται στην πολιτιστική-ιστορική κληρονομιά, τη σύγχρονη τέχνη και τα κοινωνικά ζητήματα.Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Ελληνικής Ένωσης Ντοκιμαντέρ.

Άκης Κερσανίδης

Ο Άκης Κερσανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Αποφοίτησε το 1988 από τη Σχολή Κινηματογράφου Ε. Χατζίκου ως διευθυντής φωτογραφίας. Από το 1989 εργάστηκε ως διευθυντής φωτογραφίας και στη συνέχεια ως σκηνοθέτης και παραγωγός στην εταιρεία παραγωγής "Prosenghisi film-video productions".
Έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές, θεατρικές παραστάσεις και παραγωγές μικτών μέσων. Από το 1994 ασχολείται και με την κινηματογραφική εκπαίδευση. Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Μέσων «IRIS» και διδάσκει διεύθυνση φωτογραφίας στη Σχολή Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Από το 2001 έως το 2009 είναι επικεφαλής του φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου Strange Screen. Από το 2008 δραστηριοποιείται ως παραγωγός και σκηνοθέτης και εκτελεστικός παραγωγός στην anemiCinema productions.
Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ) και της Ένωσης Ελλήνων Ντοκιμαντέρ (Ελληνική Ένωση Ντοκιμαντέρ).

TOP