Για θύμισέ μου

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης,  Μαρία Σβολιαντοπούλου
Σενάριο: Μαρία Σβολιαντοπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μάνος Λιανδρακης
Μοντάζ: Μάνος Τσουρουνάκης
Παραγωγή: Σβολιαντοπούλου Μαρία
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα 
Διάρκεια: 60 min
Γλώσσα: Ελληνικά 
Υπότιτλοι: Αγγλικά

 Ηθοποιοί: Ανδριανή Αγγελιδάκη,  Αμαλία Ζαργιανάκη

Περίληψη:

Όλα ξεκινούν όταν ένα «γκρουπ θέραπι» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής…

Σκηνοθέτες

Αντώνης Ρενιέρης

Ο Αντώνης Ρενιέρης γεννήθηκε το 1985 στο Μαρούσι Αττικής και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο Επιστήμης Υπολογιστών και Δικτύων, Σπούδασε Προγραμματιστής Η/Υ και Τεχνικός Δικτύων. Στη συνέχεια σπούδασε Φωτογραφία Τηλεόρασης και Κάμερα Κινηματογράφου, Σκηνοθεσία, Φωτογραφία, Σενάριο, Ηχοληψία, Μοντάζ και κέρδισε το πρώτο βραβείο Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας στο διαγωνισμό για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους της πρώτης χρονιάς ΙΕΚ Ακμή 2006.
Έχει εργαστεί σε αρκετά διαφημιστικά έργα και έχει εργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ για πάνω από 8 χρόνια σε διάφορες θέσεις, όπως Πρόγραμμα ροής (channel4u) Mastering, ρύθμιση εικόνας, μοντάζ, σκηνοθεσία και φωτισμός εκπομπής. Το 2019 σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία «Remind me - A film about Alzheimer», μαζί με τη Μαρία Σβολιαντοπούλου.

Μαρία Σβολιαντοπούλου

Η Μαρία Σβολιαντοπούλου, 25 ετών, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και έχει καταγωγή απο τα Γρεβενά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Staffordshire και έχει εξειδικευτεί στον τομέα της ψυχικής υγείας. Μιλάει 2 ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά.
Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Ψυχολογίας για τη θεωρητική και την ερευνητική της πορεία καθώς και την ερευνητική της διατριβή με θέμα «Ψυχική ασθένεια και κοινωνικός αποκλεισμός».
Από τα 17 της χρόνια εργάζεται εθελοντικά ως ψυχολόγος σε οργανισμούς που ασχολούνται με την ειδική αγωγή, την παιδική κακοποίηση, τον παιδικό καρκίνο, σε ψυχιατρικά ιδρύματα άλλα και στην Πανελλήνια Εταιρία Αλτσχάιμερ.
Από το 2016 εργάζεται παράλληλα και ως υπεύθυνη μάρκετινγκ και πωλήσεων της τοπικής εταιρίας καλλυντικών με βάση το ελαιόλαδο Princelia Cosmetics.
Το 2015 μας παρουσίασε την πρώτη της ερασιτεχνική ταινία με τίτλο ‘’Οι μάσκες που βραδιάζουν το πρωί’’, η οποία αφορά την ψυχική νόσο και το στιγματισμό της. Στόχος της μέσα από αυτή την προσπάθεια ήταν να δώσει δύναμη άλλα και να επιβραβεύσει όσους πάσχουν ή έπασχαν από κάποιο είδος ψυχικής ασθένειας καθώς και να απενοχοποιήσει τον όρο της.
Προχωρώντας το αρχικό πλάνο και δημιουργία μιας τριλογίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, δημιουργεί τη δεύτερη κατά σειρά ταινία με τίτλο «Για Θύμισε μου’’. Η νέα ταινία αφορά στη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά βασίζεται κυρίως στους περιθάλποντες των ατόμων και το πως βιώνουν την επίπονη αυτή διαδικασία και οι ίδιοι μαζί με τους νοσούντες. Η ιδέα προήλθε μέσα από προσωπικό της βίωμα και μέσα απο αυτό θέλει να παρουσιάσει και συγχρόνως να επιβραβεύσει τον αγώνα των φροντιστών. Μέσα από τον ρόλο του παραγωγού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη η Μαρία Σβολιαντοπούλου κάνει ακόμα μια προσπάθεια να ενημερώσει το κοινό και να τους προτρέψει να οικειοποιηθούν και να εξοικειωθούν με τη νόσο.
Στο κάλεσμα της ανταποκρίθηκαν εθελοντικά πολλοί επαγγελματίες του Ηρακλείου από διάφορους τομείς καθώς και ηθοποιοί από το Ηράκλειο αλλά και την Αθήνα, όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Τάνια Ρόκκα και ο Γιάννης Τσουρουνάκης.
Το Δεκέμβριο του 2019, το CNN Greece παρουσίασε τη Μαρία Σβολιαντοπούλου μέσα στους ανθρώπους που ξεχώρισαν για το έργο, την προσφορά και τις αξίες τους.

TOP