Η Πολυθρόνα στο Πεζοδρόμιο

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Μαίρη Κολώνια
Σενάριο: Μαίρη Κολώνια
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Γκίκας  
Μοντάζ: Δημήτρης Βάτσιος
Μουσική: Ermis
Παραγωγή: Μαίρη Κολώνια
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 15 min
Έτος Παραγωγής: 2023
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Ηθοποιοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Όλγα Σεϊρλή, Λία Καράμπελα, Τάσος Παπαδόπουλος, Βασίλης Φακανάς

Περίληψη:

Η εύθραυστη καθημερινότητα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού ανατρέπεται όταν ο Γεράσιμος, συνταξιούχος με άνοια, ακούει ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο και ξαφνικά θυμάται τα παλιά. Ενώ η λαχτάρα για ζωή, τον ωθεί να την κοπανήσει κρυφά απ’ τη γυναίκα του, ένα απρόσμενο συμβάν πυροδοτεί απρόσμενα τη μεταξύ τους φλόγα.

Ξεχνιέται ποτέ η αγάπη;

i-polithrona

Σκηνοθέτις

Μαίρη Κολώνια

Η Μαίρη Κολώνια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και απέκτησε «Μsc inMarketing» από το Πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία.

Είναι απόφοιτος του ΝewYorkFilmAcademy (NYFA) και alumna του Sundance Institute, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σεναρίου (Script Factory, RobertMcKee κ.α.)
Έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση (MΕGA) κι ένα θεατρικό έργο (ROADTRIP) έχει εκδώσει ένα μυθιστόρημα (ΛΙΒΑΝΗΣ) ενώ διηγήματα και ποιήματά της έχουν εκδοθεί (ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ, ΝΕΦΕΛΗ, ΦΙΛΝΤΙΣΙ) και δημοσιεύονται τακτικά σε λογοτεχνικά περιοδικά.
Διαθέτει πολυετή, διεθνή εμπειρία στη Διαφήμιση, την Ψυχαγωγία και όλο το φάσμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας μέσα από πλήθος διευθυντικών και δημιουργικών ρόλων στην Ελλάδα, την Ινδονησία και το Μεξικό, έχοντας εργαστεί σε εταιρίες όπως η DDB, GREY INDONESIA, WARNER, VILLAGE ROADSHOW.
Σήμερα, εργάζεται σαν Παραγωγός ταινιών στην εταιρία παραγωγής PIECE OF CAKE.
Η «Πολυθρόνα στο Πεζοδρόμιο» είναι η πρώτη της ταινία ενώ το σχέδιο της επόμενης ταινίας της μικρού μήκους «Το Στόμα του Λύκου» επιλέχτηκε να παρουσιαστεί στο Pitching Forum της Δράμας το 2023.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ινδονησιακά.

TOP