«Καλώς ήρθες παράΞενε στον τόπο μας», Χρήστος Ραχιώτης, Αγλαΐα Νάκα

Εμψυχωτές: Χρήστος Ραχιώτης, Αγλαΐα Νάκα

Ημέρα Εργαστηρίου: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ώρα: 17.00 – 20.00

Διάρκεια: 3 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Απευθύνεται  σε εκπαιδευτικούς δημοτικού και γυμνασίου, γενικής και ειδικής εκπαίδευσης

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

 

Περιγραφή Εργαστηρίου

Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την έννοια του ξένου/του άλλου/ του διαφορετικού, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και τεχνικές θεάτρου.  Η δράση είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» και εντάσσεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σύντομο Βιογραφικό  

Η Αγλαΐα Νάκα γεννήθηκε το 1988. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010. Εδώ και 13 χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και εμψυχώνει βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Έχει διδάξει θεατρική αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με το εφαρμοσμένο θέατρο για παιδιά και ενήλικες μέσα από την συγγραφή, την σκηνοθεσία με την συμμετοχή της σε παραστάσεις, ομάδες και performances.Tην ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κοινωνικό θέατρο και οι  ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Είναι συνεργάτρια του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ως τοπική συντονίστρια, εμψυχώνοντας προγράμματα και συμμετέχοντας σε παραστάσεις του. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στα Χανιά.

Ο Χρήστος Ραχιώτης ζει κι εργάζεται στα Χανιά  από το 2003 (με εξαίρεση τη περίοδο 2010-16). Ως ηθοποιός (Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αρχή» 1998), εργάζεται από το 1989, δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη θεάτρου. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές (τηλεοπτικές και διαδικτυακές, μεταγλωττίσεις και κινηματογραφικές ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους). Στον τομέα των οπτικοακουστικών (μεταπτυχιακές σπουδές στις «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή», του Ιονίου Πανεπιστημίου), έχει συμμετοχή σε φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

TOP