«Καλώς ήρθες παράΞενε στον τόπο μας».
Ένα εργαστήριο του CFF

Εμψυχωτές: Αγλαΐα Νάκα, Χρήστος Ραχιώτης

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Περιγραφή:

Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την έννοια του ξένου/του άλλου/ του διαφορετικού, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και τεχνικές θεάτρου.

Η δράση είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» και εντάσσεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το «κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.
Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Αγλαΐα Νάκα

Γεννήθηκε το 1988. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010. Εδώ και 13 χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και εμψυχώνει βιωματικά εργαστήρια σε ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Έχει διδάξει θεατρική αγωγή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με το εφαρμοσμένο θέατρο για παιδιά και ενήλικες μέσα από την συγγραφή, την σκηνοθεσία με την συμμετοχή της σε παραστάσεις, ομάδες και performances.Tην ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κοινωνικό θέατρο και οι  ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Είναι συνεργάτρια του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ως τοπική συντονίστρια, εμψυχώνοντας προγράμματα και συμμετέχοντας σε παραστάσεις του.Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στα Χανιά.

Χρήστος Ραχιώτης

Από το 2003 ζει κι εργάζεται στα Χανιά (με εξαίρεση τη περίοδο 2010-16).

Ως ηθοποιός (Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Αρχή» 1998), εργάζεται από το 1989, δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη θεάτρου.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές (τηλεοπτικές και διαδικτυακές, μεταγλωττίσεις και κινηματογραφικές ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους).

Στον τομέα των οπτικοακουστικών (μεταπτυχιακές σπουδές στις «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή», του Ιονίου Πανεπιστημίου), έχει συμμετοχή σε φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει υπηρετήσει στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας (2010-16, υπεύθυνος τηλεοπτικού προγράμματος – οπερατέρ – μοντέρ), έχοντας συμμετοχή ως επιμορφωτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα, φεστιβάλ κι ευρωπαϊκά προγράμματα, με θέμα τη δημιουργία ταινιών στα σχολεία.

Από το 2015 είναι  μέλος κι επιμορφωτής του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αναλαμβάνοντας την εμψύχωση σε ομάδες διαφορετικών ηλικιών.

TOP