Κινηματογραφικά παιχνίδια: η απόλαυση της θέασης

Ένα εργαστήριο του CFF

Εμψυχωτής: Σταύρος Γρόσδος

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Περίληψη: 

Οι δραστηριότητες εκτυλίσσονται στον μαγευτικό κόσμο του κινηματογράφου. Ο/η εκπαιδευτικός μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες θα συναντηθούν με στόχο να απολαύσουν μία κινηματογραφική ταινία, να συζητήσουν, να παίξουν, να γελάσουν, να εκφράσουν εντυπώσεις και συναισθήματα, να ανακαλύψουν τις προθέσεις του δημιουργού-σκηνοθέτη. Μετά τη θέαση της κινηματογραφικής ταινίας υλοποιούνται δραστηριότητες-παιχνίδια γνωριμίας και μύησης των μαθητών/τριών στους τεχνικούς και πολιτιστικούς κώδικες του κινηματογράφου.

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Σταύρος Γρόσδος είναι διδάκτορας Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση (Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Γλώσσας. Εργάσθηκε ως Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (2007-2018). Δίδαξε, ως εξωτερικός συνεργάτης, στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ΤΟΥ Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τα ζητήματα της διδακτικής της γλώσσας, της διδακτικής της τέχνης, της δημιουργικής γραφής και του οπτικοακουστικού γραμματισμού. Έχει εισηγηθεί σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στον τομέα των επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Βιβλία του: Το πανηγύρι των χρωμάτων (1996), Δημιουργικά Χρωματιστά Παιχνίδια (1998), Γλώσσα και Τέχνη (2003), Ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός: Μήπως είμαι εγώ; (2005), Παιχνίδια φιλαναγνωσίας και αναγνωστικές εμψυχώσεις (2011), Δημιουργικότητα και Δημιουργική Γραφή. Από το παιδί γραμματέα στο παιδί δημιουργό κειμένων (2014), Εικόνα και Δημιουργική Γραφή (2017), Κινηματογράφος και Δημιουργική Γραφή. Μαθήματα κινηματογραφικού γραμματισμού (2018).

TOP