"Κόμικς στην οθόνη. Η "μεταγραφή" των χάρτινων ηρώων στον κινηματογράφο" Γιωργος Μπότσος ΑΚΤΟ

Εμψυχωτής : Γιωργος Μπότσος, διευθυντής του τμήματος BA (Hons) in Sketch-Comics-Cartoon στον ΑΚΤΟ art & design college

Ημέρα Εργαστηρίου: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Ώρα: 10.00 – 13.00

Διάρκεια: 3 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Απευθύνεται  σε όσους/ες ασχολούνται με παιδιά

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Περιγραφή Εργαστηρίου

Τα κόμικς ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία ταινιών είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει πια μεγάλες διαστάσεις στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία. Μέσα από παραδείγματα, θα αναλυθούν τόσο η εξελικτική πορεία που έχει το πέρασμα από το χαρτί στο φιλμ, όσο και οι καλλιτεχνικές και αισθητικές ιδιαιτερότητες αυτής της δημιουργικής διαδικασίας.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με μια δημιουργική άσκηση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σχεδιάσουν ήρωες κόμικς πάνω στο concept μιας κινηματογραφικής ταινίας.

Σύντομο Βιογραφικό  

Ο κ. Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1983 αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το πρώτο του κόμικς δημοσιεύτηκε, το 1987, στο περιοδικό Βαβέλ και από τότε έχει σταθερή παρουσία στην Ελληνική σκηνή των κόμικς. Η εικαστική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν εκδοθεί 7 εικονογραφημένα βιβλία του για παιδιά.  Επίσης, έχει εργαστεί ως εικονογράφος, συνεργαζόμενος με έντυπα και εκδοτικούς οίκους και ως δημιουργικός διευθυντής σε διαφημιστικές εταιρίες.  Από το 2000 διδάσκει κόμικς στο ΑΚΤΟ College και διευθύνει το τμήμα BA (Hons) in Sketch-Comics-Cartoon. Το 2017 εκδόθηκε, από τις εκδόσεις «Τόπος», το άλμπουμ «Ο κλέφτης του κίτρινου», μια ανθολογία από τα καλύτερα κόμικς που δημιούργησε σε πάνω από 30 χρόνια πορείας.

TOP