Κοντραμπάντο: Αναζητώντας τη Μέλπω

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Βουβούλα Σκούρα 
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σαρηγιάννης, Παναγιώτης Οικονομόπουλος, Yorgo Scheib  
Μοντάζ: Γιάννης Νταρίδης
Μουσική: Νίκος Παπαδογούλας
Παραγωγή: Film 51 oceans, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 70 min
Έτος Παραγωγής: 2023
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Ηθοποιοί: Σπήλιος Αργυρόπουλος, Σοφία Σεϊρλή, Βάντα Τσέλιου

Περίληψη:

Συνάντηση σημαίνει αναζήτηση...

Πώς µια ταινία για τη Μέλπω Αξιώτη θα καταφέρει να δώσει έστω και ένα µικρόδείγµα της ζωής, και κυρίως του έργου της, χωρίς να την προδώσει;

Σκηνοθέτις

Βουβούλα Σκούρα

Η Βουβούλα Σκούρα είναι εικαστικός και σκηνοθέτις. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο (ATI). Έζησε στο Λονδίνο (1967-1974) όπου παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης (1970) και σεμινάριο Computer Graphics για video στο MiddlesexPolytechnic (1988). Ασχολήθηκε με πειραματικές μικτές τεχνικές πάνω στη φωτογραφία που τις εφάρμοσε τόσο στις εκτυπώσεις (βιβλία, αφίσες) όσο και στις ταινίες της.
Τα έργα της, φιλμ και βίντεο, έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και πανεπιστήμια σε περισσότερες από πενήντα πόλεις, καθώς και στην ΕΡΤ1-ΤV, στην ARTE, και στο BBC.
Οι ταινίες της  «Εσωτερική Μετανάστευση» (1984) και  «Σκωρία Φωτός» (1989) διακρίθηκαν με ειδικό έπαινο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Δράμας. Το βίντεο  «Μαύρο φεγγάρι» πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Βίντεο Τέχνης Αθηνών (1998).
Η ταινία  «EtelAdnan: Εξόριστες λέξεις» κέρδισε το Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2008).
Το 2009 τιμήθηκε με το ΕΒΓΕ Βραβείο  Συνολικής Προσφοράς της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

TOP