Ο Ήχος των Χρωμάτων

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παπουτσής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Παπουτσής
Μοντάζ: Παναγιώτης Παπουτσής
Μουσική: Luis Peixoto, Τζίμης Πανούσης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 65 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά

Περίληψη:

  Ο Γιάννης Συγλέτος γεννήθηκε στην Κρήτη και αναγκάστηκε από πολύ μικρός, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, να μετακομίσει στην Αθήνα και να μείνει στον θείο του στην Πετρούπολη. Ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ μας διηγείται ιστορίες μιας ολόκληρης ζωής καθώς και τα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία του.
  Περνώντας μεγάλες περιπέτειες κατάφερε να πιάσει δουλειά στο καφενείο της ΕΙΡΤ (ΕΡΤ), γεγονός που θα καθόριζε τη μετέπειτα εξέλιξή του. Συνεργάστηκε με τις σημαντικότερες ορχήστρες του πλανήτη, καθώς και με τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς και όλα αυτά χάρη στον μεγάλο του δάσκαλο, το Μάνο Χατζηδάκη. Έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια ηχολήπτης στην ΕΡΤ και στην Oρχήστρα των Xρωμάτων, μας βάζει στον μαγικό κόσμο της ηχοληψίας και της μουσικής.

Σκηνοθέτης

Παναγιώτης Παπουτσής

Ο Παναγιώτης Παπουτσής σπούδασε φωτογραφία, διοίκηση επιχειρήσεων και έχει μεταπτυχιακό στη Πολιτιστική Διοίκηση με ειδίκευση στα Φεστιβάλ Φωτογραφίας και το 2023 ολοκληρώνει το 2ο μεταπτυχιακό του στη φωτογραφία. Είναι συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival. Ως φωτογράφος και πολιτιστικός διαχειριστής, έχει διοργανώσει και επιμεληθεί πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φωτογραφικές εκθέσεις στην Ευρώπη και έχει συμμετάσχει ως Portfolio Reviewer και ομιλητής σε Ευρωπαϊκά φεστιβάλ φωτογραφίας. Ως παραγωγός και σκηνοθέτης έχει υλοποιήσει αρκετές παραγωγές στην Ελλάδα. Το πρώτο του ντοκιμαντέρ «Λάκμος» συμμετείχε σε 10 φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πρόσφατα προβάλλεται στο OTE History TV.
Το δεύτερο του ντοκιμαντέρ «Ο ήχος των χρωμάτων» έχει επιλεγεί σε πολλά φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και συνεχίζει το ταξίδι του.

TOP