Ο Κιρικού και η μάγισσα

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία/Direction: Michel Ocelot
Σενάριο/Script: Michel Ocelot
Μουσική/Music: Youssou n’Dour
Χώρα Παραγωγής/Country: Γαλλία, Βέλγιο
Διάρκεια/Duration: 70’
Έτος Παραγωγής/Year: 1998
Γλώσσα/Language: Ελληνικά

Περίληψη:

Σ’ ένα χωριό της Αφρικής, γεννιέται ένα αγοράκι ξεχωριστό. Δηλώνει μόνο του τ’ όνομά του, Κιρικού, μια και μιλούσε από την κοιλιά της μάνας του. Στο χωριό του όμως, μια μάγισσα που τη λένε Καράμπα έχει ρίξει ένα τρομερό ξόρκι: η πηγή αποξηράνθηκε, οι χωρικοί εκβιάζονται, οι άντρες του χωριού είτε έχουν πέσει θύματα απαγωγής είτε έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. «Αυτή τους τρώει!», δηλώνουν οι προληπτικοί χωρικοί…

Έτσι ξεκινάει το περιπετειώδες ταξίδι του Κιρικού στο Λησμονημένο Βουνό, όπου ο Σοφός του Βουνού, που γνωρίζει την Κάραμπα και τα μυστικά της, θα τον βοηθήσει να κάνει πραγματικότητα αυτό που θέλει από τη στιγμή της γέννησής του: να απαλλάξει το χωριό από την κατάρα της μάγισσας και να καταλάβει τα αίτια της μοχθηρίας της.

Στους χαρακτήρες της ταινίας δανείζουν τις φωνές τους οι Τεό Σέμπεκο, Αντουανέτ Κέλερμαν, Κονσιμπίλ Σανγκενί και Φιζέλ Μπέκα, ενώ τη μουσική της υπογράφει ο διάσημος Σενεγαλέζος τραγουδιστής Youssou n’ Dour, στην πρώτη δουλειά που κάνει για τον κινηματογράφο.

Αν και με δισδιάστατα κινούμενα σχέδια, η ταινία έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, τόσο για το σκίτσο όσο και για το σενάριο και τη σκηνοθεσία της.

TOP