Ο στυλ καρέ ταξιδεύει στα Χανιά Animation 2D

Ένα εργαστήριο του CFF

Εμψυχωτές: Σπύρος Σιάκας, Λαμπρινή Τριβέλλα, Γεωργία Καλλίρη, Κωνσταντίνος Νικολάτος

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Περιγραφή:

Επετειακό εργαστήριο Αnimation με θέμα τα δέκα χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η τεχνική που θα ακολουθηθεί στηρίζεται στα animation toys, όπως το θαυματοτρόπιο, το ζωοτρόπιο και το φιλοσκόπιο.

Σύντομο Βιογραφικό:

O Σπύρος Σιάκας είναι Αναπληρωτής καθηγητής 3D animation στο ΠαΔΑ, αναπληρωτής διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Animation στο ΠαΔΑ, εκδότης στο διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό  περιοδικό AFIMEC head programmer animation στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και  ιδρυτικό μέλος  και μέλος του Δ.Σ.  της ΑSIFA HELLAS,

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται αναζητήσεις σχετικά με την δυναμική φύση του animation και τον επαναπροσδιορισμό τεχνικών και αισθητικών παραμέτρων του σε ένα εξίσου δυναμικό πλαίσιο τεχνολογικών εξελίξεων και επιστημονικών πεδίων.

Αυτή την εποχή ασχολείται με την ανάπτυξη και παραγωγή τςη τριλογίας μεγάλου μήκους animation Καλικάτζαροι, έχοντας την υποστήριξη του ΕΚΚ, της ΕΡΤ και του Media desk, creative Europe.

 

Η Λαμπρινή Τριβέλλα είναι διδάκτωρ στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ, στο τμήμα γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας ειδικευμένη στην οργάνωση και στην παραγωγή τρισδιάστατου  animation. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ και στην Συγκριτική Παιδαγωγική με ειδίκευση σε ζητήματα ποιότητας της εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Συντελεί διδακτικό έργο σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο στο animation και είναι General Manager στο διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό  περιοδικό AFIMEC. Έχει  συμμετάσχει σε εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών animation και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης animation σε μαθητές δημοτικού.

Έχει οργανώσει, συντονίσει και επικοινωνήσει την εκάστοτε δημιουργική ομάδα σε projects.

 

Η Γεωργία Καλλίρη, είναι απόφοιτη του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας. Έχει ειδικευτεί στο animation και στον τρισδιάστατο σχεδιασμό. Με εργαλείο το σχέδιο και με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει μέσα από το εργαστήριο animation μπορεί να υλοποιεί τις ιδέες με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει στο κοινό. Έχει συμμετάσχει σε πολλά εργαστήρια σχετικά με την εκμάθηση animation σε μαθητές.

 

Ο Κωνσταντίνος Νικολάτος είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠαΔΑ. Έχει ειδικευτεί στη δημιουργία 3D graphics , motion design και ιδίως στο 3D animation , comic.είναι  δημιουργικός, οργανωμένος και δεκτικός σε ομαδικά projects. Έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στο παρελθόν και έχει συνεργαστεί με τη Γεωργία Καλλίρη σε πολλά εργαστηριακά projects.

TOP