"Οι animated ταινίες τεκμηρίωσης"

Εμψυχώτρια : Δημητρά Αναστασία, διευθύντρια του τμήματος Animation & Interactive Media στον ΑΚΤΟ art & design college

Ημέρα Εργαστηρίου: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ώρα: 10.30 – 13.30

Διάρκεια: 3 ώρες

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Απευθύνεται  σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε όσους/ες ασχολούνται με παιδιά

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Περιγραφή Εργαστηρίου

Τα ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων προσφέρουν έναν συναρπαστικό τρόπο για να εξερευνηθούν πραγματικές ιστορίες και γεγονότα, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τις δημιουργικές δυνατότητες που παρέχει το κινούμενο σχέδιο λόγω της φύσης του μέσου.

Σε αυτό το τρίωρο masterclass θα προσπαθήσουμε να κατανοηθούν οι ιδιαιτερότητες της τέχνης της animation και να εξερευνήσουμε τα  βασικά σημεία δημιουργίας σχετικά με τα ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων. Το περιεχόμενο του, διερευνά και παρουσιάζει μέσα από παραδείγματα την εξελικτική πορεία των animated ταινιών τεκμηρίωσης και παράλληλα αναδεικνύει τα αισθητικά χαρακτηριστικά τους. Το masterclass θα ολοκληρωθεί με μια δημιουργική άσκηση, στην οποία οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σχεδιάσουν το σενάριο και την σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ με θέμα:  “H πόλη μου τα Χανιά”

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η κ. Δημητρά Αναστασία είναι διευθύντρια του τμήματος Animation & Interactive Media στον ΑΚΤΟ art & design college (validated college Middlesex University, London.), (2001-2018). Συμμετέχει από το 2001- έως σήμερα, στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Middlesex με την ιδιότητα του συμβούλου καθηγητή ή ως μέλος αξιολόγησης των μεταπτυχιακών εργασιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει διδάξει στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα (2003-2015) Έχει συνεργαστεί για την παραγωγή animation ταινιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον Ελληνικό χώρο, όπως το Κουνούπι (1985-1989), Artoon s.a. (1990-1995) κ.α. Το 1995 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση δημιουργίας και παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, όπως διαφημιστικά animation αλλά και έργα όπως την παιδική σειρά «Καρτούνια» 36 επεισόδια των 26’ για την Ελληνική τηλεόραση (1996-1998), με θέμα την διδασκαλία των κινούμενων σχεδίων. Δημιουργία και παραγωγή πιλότου 1’για την Σειρά «Lucas and The Runt» χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Media Το 2011 δημιούργησε την ταινία «Διαδρομές» 1’. To 2015 δημιούργησε την VIDEO WALL INSTALLATION «Εμμονές» 2’:25’’ Το 2021 δημιούργησε την ταινία «Η συμμαθητρια», 5΄.45΄΄Έχει συμμετάσχει σε κριτικές επιτροπές για την απονομή βραβείων σε Ελληνικά και Διεθνή φεστιβάλ animation. Μεταξύ αυτών, το 2002 ήταν μέλος επιλογής των ταινιών για το festival της Χιροσίμα, Ιαπωνία. Από το 1990 έως σήμερα οργανώνει εργαστήρια και διδάσκει παιδιά και νέους την τέχνη της animation.Animator

TOP