Οι Μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Alessandra Maioletti
Σενάριο: Antonio Crescenzi, Alessandra Maioletti
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης
Μοντάζ: Βαγγέλης Πυρπύλης, Χρήστος Ουζούνης
Μουσική: Χρήστος Δαυίδ Νταούλας
Παραγωγή: Alessandra Maioletti, Τάσος Κατσάρης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 80 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Ιταλικά, Ελληνικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Περίληψη:

Θεσσαλονίκη, ναζιστική κατοχή. Το 96 τοις εκατό του εβραϊκού πληθυσμού στάλθηκε στο Άουσβιτς. Αυτή η ταινία καταγράφει τις ανείπωτες ιστορίες εννέα Εβραίων μαθητών που φοιτούσαν στο ιταλικό σχολείο Umberto Primo.
Η ταινία βασίζεται στο αρχειακό υλικό που ανακαλύφθηκε το 2003 από έναν Ιταλό καθηγητή και σε μαρτυρίες επιζώντων πρωταγωνιστών.

The Students of Umberto Primo

Σκηνοθέτις

Alessandra Maioletti

Η Alessandra Maioletti είναι απόφοιτη του National Dance Academy of Rome. Επίσης έχει σπουδάσει θέατρο και ιστορία του κινηματογράφου στο La Sapienza University στην Ρώμη και είναι κάτοχος διπλώματος ιστορίας χορού και χορογραφίας από το Sorbonne University στο Παρίσι. Η καριέρα της περιλαμβάνει θέσεις όπως βοηθός σκηνοθέτη, casting director και διευθύντρια παραγωγής σε γαλλικές, ιταλικές, ελληνικές και αμερικανικές παραγωγές. Το 1996 ίδρυσε την Oneiro Company στην Αθήνα. Τα κύρια θέματα ενδιαφέροντός της περιλαμβάνουν την ελευθερία πνεύματος, τη γυναικεία ταυτότητα και ζητήματα ιστορικής σημασίας.
Η Alessandra Maioletti έχει σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά έργα και παραστάσεις σύγχρονου χορού. Η ταινία ‘’The Students of Umberto Primo’’ είναι η πρώτη της μεγάλου μήκους.

TOP