Παράλληλοι Αυτοσχεδιασμοί

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Πέτρος Κολοτούρος 
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κατερίνα Τζόβα, Πέτρος Κολοτούρος  
Μοντάζ: Πέτρος Κολοτούρος 
Παραγωγή: Κατερίνα Τζόβα, Πέτρος Κολοτούρος
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 44 min
Έτος Παραγωγής: 2022

Περίληψη:

Η βιωματική πρόσληψη ενός ταξιδιού αναζήτησης ήχων και μουσικών αυτοσχεδιασμών στον αγροτικό καμβά της ελληνικής επαρχίας. Ένα οπτικοακουστικό χαϊκού που κάνει αισθητή την κρυφή αρχιτεκτονική μιας φύσης που ανασαίνει μυστικισμό και τελετουργία.
Ο αυτοσχεδιασμός είναι το θέμα αλλά και ο τρόπος αυτού του πολυσυλλεκτικού οπτικοακουστικού έργου. Με πυξίδα τους μουσικούς που συναντήσαμε, αφεθήκαμε σε ένα αυθόρμητο ταξίδι, με τη λιγότερη δυνατή έλλογη διαμεσολάβηση. Με την μέγιστη δυνατή ενσυνείδητη παρουσία.

improvisations

Σκηνοθέτης

Πέτρος Κολοτούρος

Ο Πέτρος Κολοτούρος είναι ένας οπτικοακουστικός δημιουργός που γεφυρώνει τον ρεαλισμό του ντοκιμαντέρ από τη μία, με την αφαίρεση και την αισθητηριακή (sensorial) οπτική ποίηση, από την άλλη. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και τη φωτογραφία, δραστηριότητες που άσκησε επαγγελματικά και καλλιτεχνικά παράλληλα με τις πολυτεχνικές του σπουδές. Έχει σκηνοθετήσει πολλά video clips, video-dance και συμμετείχε ως διευθυντής φωτογραφίας στο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Εγώ και ο ίσκιος μου» για τον μουσικό Νίκο Παπάζογλου.

Το τελευταίο του έργο ‘’Improvisations in parallel mode’’, είναι ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ με κύριο αφηγηματικό άξονα τον ήχο. Και οι δύο ταινίες έκαναν πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2018 και το 2022 αντίστοιχα, με το πρώτο να αποσπά βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, ενώ το δεύτερο καλύτερο Soundtrack στο Barcelona Planet Film Festival. Η κύρια εστίαση και το ερευνητικό του ενδιαφέρον έγκειται στις αισθητηριακές δυνατότητες του συνδυασμού της οπτικής γλώσσας με τον ήχο.

TOP