Πέντε Φορές Ξένος

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Σενάριο: Βαγγέλης Ευθυμίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Ευθυμίου
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή
Μουσική: Κώστας Βόμβολος, Κωνσταντής Πιστιόλης
Παραγωγή: Βαγγέλης Ευθυμίου, Landart Productions, ΕΡΤ, Χριστίνα Λασκαρίδη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 75 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Αγγλικά, Ελληνικά, Σουηδικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Ηθοποιοί: Σταύρος Κωτούλας

Περίληψη:

Το συναρπαστικό ταξίδι του 80χρονου Έλληνα καλλιτέχνη, του Σταύρου, ο οποίος έχει ζήσει πέντε ιστορίες ζωής σε πέντε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, σε μόνο μια ζωή! Πολιτικές διαμάχες, φτώχεια, δυσπιστία και πάντα οι αποφάσεις άλλων έχουν σχηματίσει τον κύκλο ζωής του. Έχοντας ξεκινήσει από ένα μικρό χωριό στην Ελλάδα, ο Σταύρος διέσχισε την Αλβανία, ήρθε αντιμέτωπος με το κομμουνιστικό καθεστώς της Ουγγαρίας και το εθνικιστικό της Αυστρίας, συνέπεσε με το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας και τελικά απόλαυσε την ελευθερία και ανεκτικότητα της σουηδικής κοινωνίας το ‘70, όπου έκανε σπουδές τέχνης και παντρεύτηκε.
Νιώθοντας νοσταλγία για την γενέτειρά του, μετακόμισε πίσω στην Ελλάδα μόνο για να ανακαλύψει το χωριό του διαλυμένο. Παρά τις απώλειες και τις δυσκολίες ο Σταύρος παραμένει θετικός , παρότι γνωρίζει ότι «η ιστορία γράφεται πάντα από τους νικητές». 

Five Times a Stranger

Σκηνοθέτης

Βαγγέλης Ευθυμίου

Ο Βαγγέλης Ευθυμίου εργάζεται ως σκηνοθέτης και παραγωγός από το 1998. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από σαράντα ταινίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν αποσπάσει βραβεία σε διάφορα διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ, έχουν μεταδοθεί από την ΕΡΤ και διανεμηθεί σε ελληνικά σινεμά. Μερικά από τα τελευταία του έργα περιλαμβάνουν το ντοκιμαντέρ “Mountain Symphonies” για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την τηλεοπτική περιβαλλοντική σειρά “Green Stories”.

TOP