Στη Χώρα των Άνοσων

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Μυρτώ Τραμπλ
Σενάριο: Μυρτώ Τραμπλ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Ανδρίκουλας
Μοντάζ: Μυρτώ Τραμπλ
Παραγωγή: Μυρτώ Τραμπλ, Κωνσταντίνος Ανδρίκουλας
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 28 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Γαλλικά, Ελληνικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά 

Ηθοποιοί: Μυρτώ Τραμπλ, Γκρέγκορι Μπλαντ,  Σερενάτα Σερανό, Τάσσος Σώντερς , Κωνσταντίνος Ανδρίκουλας

Περίληψη:

Μάιος 2020. Το κέντρο της Ευρώπης συνθλίβεται από την πανδημία, και μια βελγική ερευνητική ομάδα είναι αποφασισμένη να δράσει. Παρατηρώντας πως ορισμένες χώρες μετρούν πολύ χαμηλότερα ποσοστά θυμάτων, η δημοσιογράφος Νταϊάν Λεπουρά ταξιδεύει στην Ελλάδα για να ερευνήσει το μυστικό της ανοσίας των ανθρώπων. Οι ανακαλύψεις της θα είναι απροσδόκητες.

Σκηνοθέτης

Μυρτώ Τραμπλ

H Μυρτώ Τραμπλ είναι καλλιτέχνης και ερευνήτρια με βάση την Αθήνα. Ολοκλήρωσε σπουδές στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (κατεύθυνση Εικαστικών) και σε Διατμηματικό Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.
Έχει εργαστεί στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό εκθεσιακών και μουσειακών χώρων για ιδρύματα όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α. Έχει εργαστεί στη διδασκαλία εικαστικών τεχνών κυρίως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (βοηθός διδασκαλίας σε προπτυχιακά εργαστήρια της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ πάνω στη ζωγραφική, πλαστική, φωτογραφία, βίντεο, μοντάζ και άλλα μέσα). Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος στην τηλεόραση.
Εργάζεται ως φωτογράφος και βιντεογράφος. Εργάζεται επίσης σε κινηματογραφικές παραγωγές ως ζωγράφος. Είναι μέλος της κινηματογραφικής και καλλιτεχνικής ομάδας Μετέχνιο όπου έχει συνεισφέρει ως οπερατέρ κάμερας, βοηθός παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτη και μοντέρ.
Η πρώτη της μικρού μήκους ταινία (σενάριο και σκηνοθεσία) "Στη Χώρα των Άνοσων" (2021) έχει προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε φεστιβάλ, και ανεξάρτητους πολιτισμικούς χώρους.

TOP