Θ. Αγγελόπουλος - Ν. Παναγιωτόπουλος – Ο Καθένας και η Μουσική του

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Αντώνης Κόκκινος, Γιάννης Σολδάτος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Βασιλόπουλος
Μοντάζ: Περικλής Ηλιού
Παραγωγή: Νίκος Βασιλόπουλος, ANAV Productions, ΕΚΚ, ΕΡΤ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 76 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: English

Περίληψη:

Στα  μέσα  της  δεκαετίας  το  ’80  οι  εκδόσεις  Αιγόκερως  σχεδίαζαν  ένα  περιοδικό  για  τον  κινηματογράφο και το θέατρο (το οποίο τελικά δεν ευδόκησε), όπου σαν βασικό θέμα θα ήταν μια  συζήτηση,  με  μορφή  αμοιβαίας  συνέντευξης  ανάμεσα  σε  δύο  προσωπικότητες  του αντίστοιχου  χώρου.  Για  το  πρώτο  τεύχος  επιλέχθηκαν  ο  Θόδωρος  Αγγελόπουλος  και  ο  Νίκος Παναγιωτόπουλος,  αδιαμφισβήτητα  οι  κορυφαίες  προσωπικότητες  του  τότε  κινηματογράφου μας,  από  τους  βασικούς  πρωτεργάτες  και  στυλοβάτες  του  Νέου  Ελληνικού  Κινηματογράφου.

Η κασέτα είχε χαθεί αλλά βρέθηκε μετά από τριάντα  πέντε  χρόνια!  Ένα πολύτιμο ντοκουμέντο τώρα που οι δύο κορυφαίοι δημιουργοί μας έχουν φύγει από τη ζωή.

 

Σκηνοθέτες

Αντώνης Κόκκινος

Ο Αντώνης Κόκκινος είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κινηματογράφου. Σπούδασε στη σχολή πολιτικών μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στο τμήμα Σκηνοθεσίας της Σχολής Σταυράκου. Εργάστηκε ως παραγωγός πολλών ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα τη μουσική και τον κινηματογράφο καθώς και ως διευθυντής παραγωγής και βοηθός σκηνοθέτης σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Γιάννης Σολδάτος

Ο Γιάννης Σολδάτος είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, εκδότης και γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1952. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου "Αιγόκερως" που έχει στο ενεργητικό του την κυκλοφορία περισσότερων από 200 κινηματογραφικών βιβλίων και περισσότερων από 400 λογοτεχνικών. Διετέλεσε καθηγητής ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου σε σχολές κινηματογράφου.

TOP