Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου - ο Φυσικός Πλούτος μέσα στον Γαλαξία του Αιγαίου

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Μαρία Αλεξίου, Παναγιώτης Κυριαζής, Ανδρέας Στέλλας
Σενάριο: Δέσποινα Καραμαλή
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φίλιππος Μπίτρα, Γεώργιος Πάτρας, Νικολέτα Ραβανού, Νικόλας Παπαγιάννης
Παραγωγή: Thalassa Foundation, Alonissos Scouts
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 30 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Ηθοποιοί: Πέτρος Βαφίνης, Ελένη Τούντα, Σπύρος Ιωσηφίδης, Δημήτρης Πουρσανίδης, Ευαγγελία Σκαφιδά, Βέρα Αλεξανδροπούλου, Λουκία Καλαϊτζή, Χριστίνα Οικονόμου, Ιωάννα Ουρανίτσα, Ειρήνη Απάζογλου, Ευδοκία Γούλα

Περίληψη:

Το ντοκιμαντέρ, που αποτελεί απότοκο της κοινής προσπάθειας των Προσκόπων Αλοννήσου, έχει ως επίκεντρο το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και την ανάδειξη της ανεκτίμητης οικολογικής αξίας του, των δράσεων για την προστασία του, αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.  Παράλληλα παρουσιάζει την ιστορική πορεία, το νομικό καθεστώς προστασίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την απαράμιλλη βιοποικιλότητά του.

thalasio-parko-alonisou

Σκηνοθέτες

Μαρία Αλεξίου

Η Αλεξίου Μαρία είναι 17 ετών και πηγαίνει στο γυμνάσιο Λύκειο Αλοννήσου. Ασχολείται από τα επτά της με τον πρωταθλητισμό στο kick-boxing, συμμετέχοντας σε πολλές διοργανώσεις και αγώνες. Είναι κοινωνική και πρόθυμη να βοηθάει τους γύρω της για αυτό και επέλεξε τον προσκοπισμό ως μέσο έκφρασης και απασχόλησης στο μικρό μέρος που κατοικούν. Της αρέσει ο χορός  και ο εθελοντισμός καθώς κάθε χρόνο συμμετέχει στην συγκρότηση των χορευτικών ομάδων του καθιερωμένου παραδοσιακού φεστιβάλ Αλοννήσου.

ΠαναγιώτηςΚυριαζής

Ο Κυριαζής Παναγιώτης κατοικεί 17 χρόνια στην Αλόννησο και πηγαίνει στο Λύκειο (ΓΕΛ) του νησιού. Το καλοκαίρι βοηθάει τον πατέρα του στο ξυλουργείο του.  Δύο από τα  ενδιαφέροντά του είναι η μουσική  μιας και μαθαίνει κιθάρα και ο αθλητισμός, όπως τρέξιμο σε ανοιχτούς χώρους ή ακόμη  και ενδυνάμωση στο γυμναστήριο. Επιπλέον, μια σημαντική ασχολία που έχει είναι η επαφή με τον προσκοπισμό και τις εθελοντικές του δράσεις για τον τόπο μας. Μέσα από αυτόν προέκυψε και η συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ.

Ανδρέας Στέλλας

Ο Ανδρέας Στέλλας είναι 17 χρονών και γεννήθηκε στο Βόλο την έβδομη μέρα του Ιουνίου το 2006. Προς το παρόν είναι κάτοικος της Αλοννήσου των βορείων Σποράδων και ασχολείται περισσότερο με τον προσκοπισμό και τον πειραματισμό ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Είναι μαθητής στο Λύκειο Αλοννήσου και σκοπεύει να περάσει σε Πολυτεχνείο όταν τελειώσει το σχολείο. Τα τελευταία 6 χρόνια, συνήθως το καλοκαίρι, εργαζόταν με τους γονείς του σε ένα ψαροκάικο που έχουν, ενώ τώρα δουλεύει ως σερβιτόρος και μπάρμαν στο beachbar του θείου του.

TOP