Τhe Other Side

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Τίνα Μάμαλη
Σενάριο: Τίνα Μάμαλη
Animation: Τίνα Μάμαλη
Μουσική: Saverio Blasi
Παραγωγή: Τίνα Μάμαλη
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 4 min
Έτος Παραγωγής: 2021
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Ηθοποιοί: Ελευθερία Κασούλη

Περίληψη:

Tο «The Other Side» γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο νησί της Σύρου, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την περίοδο της καραντίνας κατά την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2021. Τα γυρίσματα έγιναν στην περιοχή των Λαζαρέτων, όπου υπάρχει ένα ιστορικό κτίριο που ονομάζεται Λαζαρέτο.

Η ταινία υπογραμμίζει έμμεσα την ανάγκη των ανθρώπων να ξεπεράσουν την πανδημία και τα προβλήματα που προκύπτουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Σκηνοθέτης

Τίνα Μάμαλη

Σπούδασε μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις, εικαστικές τέχνες και την τέχνη του animation. Είναι συγγραφέας και ποιήτρια. Έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση "Invisible Islands" στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων. Η δράση παρουσιάστηκε παράλληλα από 19/9 έως 21/11 2014 στο Storefront for Art & Architecture, NY (... μην ξεχνάμε ότι το Μανχάταν είναι επίσης ένα νησί), στο πλαίσιο του έργου «Μικρογεωγραφίες», το οποίο επιμελείται από την Ελλάδα η εικαστικός Χαρίκλεια. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις με έργα ζωγραφικής , φωτογραφίας, video art, ψηφιακά μέσα και εγκαταστάσεις. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια των καλλιτεχνικών δράσεων Syros Open Art Studios καθώς και συνιδρύτρια και διοργανώτρια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Ourios Anemos που διοργανώνει τρία διεθνή φεστιβάλ και πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. έχει συμμετάσχει σε παιδικά εικαστικά εργαστήρια ως συντονιστής και δάσκαλος. Τα τελευταία 4 χρόνια κινηματογραφεί/ σκηνοθετεί και δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους (πειραματική, ζωντανή δράση, κινούμενα σχέδια) μέσα από τις οποίες εκφράζει με ιδιαίτερο τρόπο τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες καθώς τα θέματα προσέγγισης αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις, τον τρόπο ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την προσωπική ανάπτυξη, βιωματική προσέγγιση, ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, έχει δημιουργήσει ατομικές και ομαδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους καθώς και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους. έχει συμμετάσχει σε παιδικά καλλιτεχνικά εργαστήρια ως συντονίστρια και δασκάλα. Τα τελευταία 4 χρόνια κινηματογραφεί/ σκηνοθετεί και δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους (πειραματική, ζωντανή δράση, κινούμενα σχέδια) μέσα από τις οποίες εκφράζει με ιδιαίτερο τρόπο τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες καθώς τα θέματα προσέγγισης αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις, τον τρόπο ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την προσωπική ανάπτυξη, βιωματική προσέγγιση, ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, έχει δημιουργήσει ατομικές και ομαδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους καθώς και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους. έχει συμμετάσχει σε παιδικά καλλιτεχνικά εργαστήρια ως συντονίστρια και δασκάλα. Τα τελευταία 4 χρόνια κινηματογραφεί/ σκηνοθετεί και δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους (πειραματική, ζωντανή δράση, κινούμενα σχέδια) μέσα από τις οποίες εκφράζει με ιδιαίτερο τρόπο τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες καθώς τα θέματα προσέγγισης αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις, τον τρόπο ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την προσωπική ανάπτυξη, βιωματική προσέγγιση, ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, έχει δημιουργήσει ατομικές και ομαδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους καθώς και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους.
Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται σε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα την καραντίνα και την πανδημία.

TOP