Θέλημα Θεού

Προβολή:

Cine ATTIKON (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1)
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024,ώρα 22.00
Γενική είσοδος: 5 €

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: François Ozon
Σενάριο: François Ozon
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Manuel Dacosse
Μοντάζ: Laure Gardette
Μουσική: Evgueni Galperine, Sacha Galperine
Παραγωγή: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer, Genevieve Lemal, David Ragonig
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Βέλγιο
Διανομή: filmtrade
Διάρκεια: 137 min
Έτος Παραγωγής: 2018
Γλώσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά

Ηθοποιοί: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, Eric Caravaca

Περίληψη:

Το συναρπαστικό δράμα του Φρανσουά Οζόν ακολουθεί τρεις άντρες που ενώνονται για να διαλύσουν τον κώδικα σιωπής που συνεχίζει να προστατεύει έναν ιερέα που τους κακοποίησε πριν από δεκαετίες.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, απεικονίζει με συμπόνια τις ποικίλες επιπτώσεις του τραύματος στους επιζώντες και τις οικογένειές τους, τη δύναμη της κινητοποίησης και τα μυστήρια της πίστης.

François Ozon σκηνοθέτης Θέλημα Θεού

Σκηνοθέτης

François Ozon

Ο François Ozon γεννήθηκε το 1967 στο Παρίσι και σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή κινηματογράφου La Femis.

Το 2000 σκηνοθέτησε την ταινία Σταγόνες νερού σε καυτές πέτρες και έλαβε το Βραβείο Teddy στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Την ίδια χρονιά προτάθηκε για βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Σκηνοθέτη για την ταινία Κάτω από την άμμο. Το 2002, για την ταινία 8 Γυναίκες κέρδισε το βραβείο Lumières καλύτερου σκηνοθέτη. Το 2010, το Potiche προτάθηκε για Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας και για Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Έλαβε το βραβείο καλύτερου σεναριογράφου στα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου για την ταινία του 2012, Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο. Το 2016 κυκλοφόρησε η ταινία Frantz και ήταν υποψήφια για το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ταινίας. Το Θέλημα Θεού το 2018 κέρδισε το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής στο 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Το 2020 κυκλοφόρησε Το Καλοκαίρι του 85 και το 2022 το Peter von Kant, που ήταν η εναρκτήρια ταινία του 72ου Φεστιβάλ του Βερολίνου.

TOP