Τι απέμεινε από το Νίκο Λούβρη;

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Νίκος Θεοδοσίου
Σενάριο: Νίκος Θεοδοσίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Θεοδοσίου
Μοντάζ: Νίκος Θεοδοσίου
Παραγωγή: Νίκος Θεοδοσίου
Διάρκεια: 70 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά

 

Περίληψη:

Οι κινηματογραφικές προσπάθειες ενός ανθρώπου, γνωστού ως «Νίκος Λούβρης». Από τον Μάιο του '68 στο Παρίσι μέχρι τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Μετάβασης στη Δημοκρατία στην Αθήνα και η ανεξήγητη επιμονή του να κάνει ταινίες χωρίς δεκάρα!

Τι απέμεινε από το Νίκο Λούβρη; | Nίκος Θεοδοσίου (2022) | 10o CFF

Σκηνοθέτης

Νίκος Θεοδοσίου

Ο Νίκος Θεοδοσίου είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και το Παρίσι. Το συγγραφικό έργο του εκτείνεται από τη λογοτεχνία ως την ιστορική έρευνα με ιδιαίτερη προσήλωση στην ιστορία των κινηματογράφων στην Ελλάδα. Στον κινηματογράφο είναι προσανατολισμένος στην σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Φεστιβάλ. Έχει επεξεργαστεί και κατευθύνει εκπαιδευτικά προγράμματα κινηματογράφου για παιδιά, έχει κάνει εισηγήσεις σε πολλά συνέδρια με θέμα την οπτικοακουστική παιδεία των νέων, δημοσιεύσεις σε περιοδικά κι έχει καθοδηγήσει κινηματογραφικά εργαστήρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Νεανικού Πλάνου (Ομάδα δημιουργών για την οπτικοακουστική έκφραση των νέων ανθρώπων), μέλος της τριμελούς γραμματείας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio (Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας).

TOP