Το Άλλο Μισό

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουτάφης
Σενάριο: Γιώργος Μουτάφης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μουτάφης
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου
Μουσική: Δημήτρης Μυστακίδης
Παραγωγή: Γιώργος Μουτάφης, iMEdD
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια/Duration: 72 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Αγγλικά, Ελληνικά
Υπότιτλοι/Subtitles: Ελληνικά, Αγγλικά 

Περίληψη:

Σαν να μην γεννήθηκαν ποτέ. 

Άνθρωποι σε διαρκή μετακίνηση, εκτεθειμένοι σε κινδύνους, σε τόπους μη γνώριμους και αφιλόξενους. Για 15 χρόνια, ένας φωτορεπόρτερ γίνεται ο αυτόπτης μάρτυρας των μεταναστών ακολουθώντας τους στα σκοτεινά περάσματα των ευρωπαϊκών συνόρων.

Η ματαίωση, ο θάνατος, η εξάντληση από τη συνεχή προσπάθεια και οι επαναπροωθήσεις καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος στο έργο του Γιώργου Μουτάφη. Η κάμερα φτάνει σε σημεία απρόσιτα, καταγράφει ιστορίες που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια και αποκαλύπτει πώς ζει «Το Άλλο Μισό». 

Το Άλλο Μισό | Γιώργος Μουτάφης (2022) | 10o CFF

Σκηνοθέτης

Γιώργος Μουτάφης

Ο Γιώργος Μουτάφης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, είχε την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία στη Φωτογραφική Ομάδα 18+ το 2006. Σπούδασε στη σχολή φωτογραφίας Focus και Digital Film Making στη SAE ATHENS.
Τα τελευταία χρόνια έχει καταγράψει τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και συγκρούσεις σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στo Reuters, BILD, Newsweek, TIME, LIBERATION, Al Jazeera, BILD, New Yorker, CNN και BBC μεταξύ άλλων.


Έχει αφιερώσει τα δεκαπέντε χρόνια σε ένα έργο για τη μετανάστευση, εστιάζοντας στα επικίνδυνα ευρωπαϊκά μονοπάτια που ακολουθούν οι μετανάστες. Σήμερα, με έδρα την Αθήνα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστής.

TOP