Το Νησί Της Μήδειας

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Sergio Naitza
Σενάριο: Sergio Naitza
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Luca Melis
Μοντάζ: Davide Melis
Μουσική: Marco Rocca
Παραγωγή: KAREL film and video production - Lagunafest/Lagunamovies
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία
Διάρκεια: 90 min
Έτος Παραγωγής: 2017
Γλώσσα: Ιταλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά 

Ηθοποιοί: Piero Tosi, Gabriella Pescucci, Dante Ferretti, Ninetto Davoli, Nadia Stancioff, Dacia Maraini, Giuseppe Gentile, Piera Degli Esposti, Fernando Franchi, Roberto Chiesi, Alessandra Zigaina, Rena Koutsoudaki, Ioanna Koutsoudaki
και με τους Marino De Grassi, Sergio Camuffo, Gianni Maran, Mario Toso, Luisa Venier, Ennio Maltesan, Dino Colussi, Ennio Lugnan, Paolo Zadro, Tullio Troian, Maria Teresa Corso, Roberto Marchesan, Giovanni Gregori

Φωνές: Daniele Fior (Pier Paolo Pasolini), Sara Alzetta (Maria Callas)

Περίληψη:

Ο πιο τολμηρός και προκλητικός συγγραφέας και σκηνοθέτης της εποχής και η μοναδική κορυφαία υψίφωνος του κόσμου με την θεϊκή φωνή: ο Pier Paolo Pasolini και η Maria Callas. Η ταινία που τους έφερε κοντά ήταν η "Μήδεια", το έτος 1969. Πενήντα χρόνια αργότερα, η ιστορία ενός απίθανου έρωτα επανέρχεται στην επιφάνεια - μέσα από τις αναμνήσεις και τις διηγήσεις των συντελεστών των γυρισμάτων και των πιο αγαπημένων φίλων. Μια έρευνα για δυο ευαίσθητες, και εκείνη την εποχή εύθραυστες, ψυχές που ήξεραν πώς να δημιουργήσουν μια τόσο βαθιά, λεπτή και ιδιαίτερη καλλιτεχνική και ανθρώπινη σχέση.

The Isle Of Medea

Σκηνοθέτης

Sergio Naitza

Σκηνοθέτης, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ, one-off specials ενώ έχει δημοσιεύσει και βιογραφίες των Amedeo Nazzari, Pedro Almodòvar, Sergio Citti, Andrzej Zulawski, Joseph Losey. Συνεργάζεται με το δίκτυο RAI TV and Radio αλλά και διάφορα τοπικά κανάλια.

Έχει γράψει βιβλία σχετικά με κινηματογραφικές αφίσες και τον κινηματογράφο της Σαρδηνίας. Έχει δημιουργήσει και επεξεργαστεί λογοτεχνικές και κινηματογραφικές σειρές.

TOP