Το Σπίτι με τις Ροδιές

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Βαχλιώτη, Παναγιώτης Κλειδαράς
Σενάριο: Ειρήνη Βαχλιώτη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Κλειδαράς  
Μοντάζ: Χρόνης Θεοχάρης
Μουσική: Αναστασία Χατζηπαύλου
Παραγωγή: Έφη Σκρομπόλα, Βασίλης Τζανίδης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 32 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Περίληψη:

Η συμπτωματική μας συνάντηση με την εγγονή του συγγραφέα πυροδότησε το ενδιαφέρον για ένα χάρτινο κουτί. Μέσα, ένας θησαυρός από παλιά γράμματα, αποκόμματα εφημερίδων, προσωπικά αρχεία και μισή ντουζίνα κουτάκια για φιλμ super 8mm. Πενήντα χρόνια μετά τον θάνατό του, η εγγονή του Χριστίνα, μοιράζεται μαζί μας τον ποιητικό εσωτερικό κόσμο του Στρατή Μυριβήλη.

to-spiti-me-tis-rodies

Σκηνοθέτες

Ειρήνη Βαχλιώτη

Η Ειρήνη Βαχλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε επίσης στο post-production. Είναι βραβευμένη σκηνοθέτις μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Η μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας “Skipper Straad” απέσπασε δεκατρία βραβεία και διανεμήθηκε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόσφατα έργα περιλαμβάνουν το βραβευμένο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για το BBC “Written by Mrs Bach” και την σειρά ντοκιμαντέρ για το COSMOTE TV “Ancient Greek Technology – from God to Man”.

Παναγιώτης Κλειδαράς

Ο Παναγιώτης Κλειδαράς γεννήθηκε στην Λέσβο. Είναι βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας, ο οποίος σπούδασε κινηματογράφο στο Masters of Fine Arts Program του UCLA και έχει αφιερωθεί στο πειραματικό αφήγημα. Μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για την κατανόηση της πολυποίκιλης κουλτούρας του ενέπνευσε μια επιλεγμένη συλλογή κινηματογραφικών παραγωγών. Είναι έμπειρος συγγραφέας, σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας, φέρνοντας τριάντα χρόνια εμπειρίας στην τέχνη του.

TOP