Το Στοίχημα

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία: Μαρία Λεωνίδα
Σενάριο: Μαρία Λεωνίδα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστόφορος Γεωργούτσος
Μοντάζ: Αλίκη Παναγή
Μουσική: Χρήστος Παραπαγκίδης
Παραγωγή:
Μαρία Λεωνίδα
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 90 min
Έτος Παραγωγής: 2022
Γλώσσα: Ελληνικά

Περίληψη:

2021. Covid19, λοκντάουν. Ξαφνικά η ζωή βυθίζεται σε μια τρομακτική και πρωτοφανή ακινησία και αδράνεια. Ένα μικρό λύκειο στην ελληνική επαρχία προσπαθεί να μείνει ζωντανό, γραπωμένο στο σωσίβιο της ψηφιακής εκπαίδευσης. Η κάμερα καταγράφει, με χιούμορ και ρεαλισμό, πώς δημιουργήθηκαν σχέσεις εντός κι εκτός οθόνης.

Κάποιοι αφοσιωμένοι καθηγητές κρατούν το σχολείο «ανοιχτό» με τον δικό τους τρόπο και αντιμετωπίζουν όλα τα συναισθήματα, τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα. Μια πάλη ενάντια στην απομόνωση, τη μοναξιά, τη βαρεμάρα, την παραίτηση. Θα κερδίσουν το στοίχημα;

Το Στοίχημα | Μαρία Λεωνίδα (2022) | 10o CFF

Σκηνοθέτις

Μαρία Λεωνίδα

Η Μαρία Λεωνίδα είναι σκηνοθέτης με εξειδίκευση στο ντοκιμαντέρ και Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής με Μεταπτυχιακό τίτλο στη σύγχρονη Ιστορία της Τέχνης από το Παν/ιο του Essex. Φοίτησε με Υποτροφία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο European Film School στη Δανία. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γερμανική Τηλεόραση ZDF/3SAT, την E.B.U, εφαρμογές με διαδραστικό περιεχόμενο και βίντεο για θεατρικές παραστάσεις.

Από το 2002 συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Λονδίνου και με το “Πρόγραμμα Μελίνα-Εκπαίδευση και Πολιτισμός” εστιάζοντας στη διδασκαλία video και τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων από παιδιά, νέους και ενήλικες. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει οπτικοακουστικά εργαστήρια για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Παν/μιο Φρανκφούρτης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το WWF, Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και διεθνή προγράμματα με αντικείμενο το ντοκιμαντέρ, τη γλώσσα του κινηματογράφου και το σενάριο.

TOP