ΤόληςLive ή (Τορόντο)

Πληροφορίες:

Σκηνοθεσία:  Αλέξανδρος Ρέλλος
Σενάριο: Αλέξανδρος Ρέλλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Καλτσάς
Μοντάζ: Μαντώ Βροντάκη
Παραγωγή: Cosmote TV, Moving Rooster Productions, Ιωάννα Πετειναράκη, Αλέξανδρος Ρέλλος
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 23 min
Έτος Παραγωγής: 2020
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικά 

Ηθοποιοί: Τόλης Ράπαντας, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιώτα Καραβασίλη, Κωστής Ραμπαβίλας, Παναγιώτης Τόλιας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Νίκος Ρέλλος.

Περίληψη:

Ένας ηλικιωμένος πρώην τραγουδιστής αποφασίζει να επιστρέψει στην καριέρα του στο σκυλάδικο, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του, τις επιλογές που τον σημάδεψαν και το Τορόντο.

Σκηνοθέτης

Αλέξανδρος Ρέλλος

Ο Αλέξανδρος Ρέλλος αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Κινηματογράφου, Α.Π.Θ. τον Ιούλιο του 2020 με έπαινο εξοχότητας. Τα τελευταία έξι χρόνια, έχει γράψει και σκηνοθετήσει, εκτός από κάποιες διαδικτυακές διαφημίσεις, έξι ταινίες μικρού μήκους που έχουν συμμετάσχει σε Εθνικά και Διεθνή Φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Βραβεία Λος Άντζελες κ.λπ.). Το 2018 έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή στην τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ «Τι Φάσι;» που προβλήθηκε από την τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων για τη σεζόν 2018-2019 και δύο επεισόδια προβλήθηκαν επίσης στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το σενάριο μικρού μήκους ταινίας του «TolisLive or (Toronto)» βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στο πρόγραμμα του Ταμείου Ταινιών Μικρού Μήκους και ήταν συμπαραγωγή από την COSMOTE TV (Δίκτυο Καλωδιακής Τηλεόρασης). Η ολοκληρωμένη ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την άνοιξη ενώ έχει ήδη προταθεί για IRIS Καλύτερης Μαθητικής Ταινίας Μικρού Μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Επιπλέον, ο σκηνοθέτης επιλέχθηκε στο Sarajevo Talents 2020.
Επίσης, ήταν κάτοχος ανταποδοτικής υποτροφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Νοέμβριο 2017 και από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δίδασκε τα Βασικά του Κινηματογράφου. Οι προηγούμενες σπουδές του περιλαμβάνουν Υποκριτική και Θεωρία του Θεάτρου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2015), γεγονός που τον οδήγησε να συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές ταινίες μικρού μήκους και στο 90ο επετειακό τηλεοπτικό σποτ της Α.Ε.Θ. Εν κατακλείδι, έχει συμμετάσχει στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Κινηματογράφου για τον Ελληνικό Κινηματογράφο: Ο Άγνωστος Ελληνικός Κινηματογράφος και έχει εργαστεί ως κριτικός κινηματογράφου στο επίσημο blog του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ως συγγραφέας στον Exostis-Free Press.

TOP