Τρισδιάστατη μοντελοποίηση με φωτογραμμετρία

Ένα εργαστήριο του CFF

Εμψυχωτές: Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του εκπαιδευτικού εργαστηρίου  του ΠΑΔΑ 3d modeling- animation και  gaming, Δρ. Λαμπρινή Τριβέλλα και υπ. Δρ. Αναστασία Λαμπροπούλου  με υπεύθυνο εργαστηρίου τον  Αν. Καθηγητή  Σπύρο Σιάκα.

Τόπος Υλοποίησης: Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Περιγραφή:

Σε αυτό το εργαστήριο θα αναλυθεί μία μέθοδος δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων με φωτογραφικό τρόπο, η οποία ονομάζεται φωτογραμμετρία.

Οι επιμορφούμενοι θα μετασχηματίσουν επιλεγμένα αντικείμενα σε τρισδιάστατα μοντέλα.

Επιπλέον, θα ανεβάσουν αυτά τα μοντέλα σε ειδική πλατφόρμα δίνοντάς τους δυνατότητες διά δραστικής επικοινωνίας με το κοινό.

Στον παρακάτω σύνδεσμο η πλατφόρμα που θα ανέβουν οι δημιουργίες των επιμορφούμενων, στην οποία έχουν ήδη ανέβει αντίστοιχα έργα από το δεύτερο θερινό σχολείο που οργάνωσε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το καλοκαίρι του 2023.

Δείτε εδώ τις δημιουργίες των επιμορφούμενων

 

Σύντομο Βιογραφικό

O Σπύρος Σιάκας είναι Αναπληρωτής καθηγητής 3D animation στο ΠαΔΑ, αναπληρωτής διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Animation στο ΠαΔΑ, εκδότης στο διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό  περιοδικό AFIMEC head programmer animation στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και  ιδρυτικό μέλος  και μέλος του Δ.Σ.  της ΑSIFA HELLAS,

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται αναζητήσεις σχετικά με την δυναμική φύση του animation και τον επαναπροσδιορισμό τεχνικών και αισθητικών παραμέτρων του σε ένα εξίσου δυναμικό πλαίσιο τεχνολογικών εξελίξεων και επιστημονικών πεδίων.

Αυτή την εποχή ασχολείται με την ανάπτυξη και παραγωγή της τριλογίας μεγάλου μήκους animation Καλικάτζαροι, έχοντας την υποστήριξη του ΕΚΚ, της ΕΡΤ και του Media desk, creative Europe.

 

Λαμπρινή Τριβέλλα

Η Λαμπρινή Τριβέλλα είναι διδάκτωρ στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠαΔΑ, στο τμήμα γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας ειδικευμένη στην οργάνωση και στην παραγωγή τρισδιάστατου  animation. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων ΕΑΠ και στην Συγκριτική Παιδαγωγική με ειδίκευση σε ζητήματα ποιότητας της εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Συντελεί διδακτικό έργο σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο στο animation και είναι General Manager στο διεθνές  διαδικτυακό επιστημονικό  περιοδικό AFIMEC. Έχει  συμμετάσχει σε εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών animation και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης animation σε μαθητές δημοτικού.

Έχει οργανώσει, συντονίσει και επικοινωνήσει την εκάστοτε δημιουργική ομάδα σε projects.

 

Λαμπροπούλου Αναστασία

Υποψήφια Διδάκτορας 3D animation – Φωτογραμμετρία,  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού. Msc Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Γραφικές Τέχνες Πολυμέσα. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , Πτυχίο Πληροφορικής. Ζωγραφική και ιστορία της Τέχνης, Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Εκπαιδευτικός ΠΕ 86 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Γ’ Αθήνας. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός δημιουργίας ταινιών animation με μαθητές Δημοτικού. Επικουρικό διδακτικό έργο εργαστηριακών μαθημάτων 3D modeling και 3D animation στο ΠαΔΑ. Εκπαίδευση ενηλίκων, ΚΕΔΙΒΙΜ - ΔΥΠΑ ΠαΔΑ. Επιμορφώτρια σε σεμινάρια εκπαιδευτικών.

TOP